Hur använder man en ögonfranstång eller ögonfransböjare & vad ska man tänka på?

Hur använder man en ögonfranstång eller ögonfransböjare  & vad ska man tänka på?

ögonfransböjare eller ögonfranstång bild

Långa, perfekt böjda ögonfransar är en dröm hos många. Det går att få de perfekta ögonfransarna med hjälp av en bra ögonfranstång och några goda råd. En del tycker att det ser läskigt ut att böja sina ögonfransar med en ögonfranstång. Så varför bör du pröva det? 

Sanningen är att raka ögonfransar upplevs mycket kortare än de är, så att böja dina ögonfransar gör att de ser längre ut. Böjda fransar gör också stor skillnad på helhetsintrycket av ditt ansikte. Det är som att dina ögon öppnas upp och du ser mer vaken ut. Gör du rätt kommer dina vackra ögonfransar bidra till att dina ögon blir ännu vackrare.

Vad ska du tänka på innan du börjar?

Att välja en bra ögonfranstång är viktigt. Med rätt ögonfranstång slipper du få kantiga fransar som går av. Du kan testa lite olika böjare och se vad som passar dig. Några är rakare, och kan göra det lättare att komma åt för dig som har något djupare liggande ögon. Det är också viktigt att gummidelen på din franstång är hel och ren. Den sitter där för att skydda dina fransar. Det är lätt att byta ut gummidelen när den börjar bli sliten. Rengör den ofta för att avlägsna bakterier.

Böj aldrig dina ögonfransar om du redan har satt på dig mascara. Vänta hellre med mascaran tills du har böjt klart dina fransar. Mascaran lägger sig runt fransarna som ett skal. Du riskerar därför att bryta av dem om du böjer dem i efterhand. Rengör dina ögonfransar noggrant innan du börjar. Du kan även värma din franstång innan du börjar. Precis som att en varm locktång hjälper håret att hålla sin form, så hjälper det dina fransar att hålla formen och de böjs lättare. Du kan värma den under varmt vatten. En hårfön går också bra att använda, men då måste du se till att ögonfranstången inte blir för varm så att du bränner dig eller dina fransar.

Hur böjer man sina ögonfransar?

Ta en ögonfransrad i taget. Titta nedåt innan du sätter ögonfranstången så nära fransrötterna som du kan. Tryck till lätt. Flytta ögonfransböjaren någon millimeter och upprepa fler gånger tills du kommer till slutet av fransarna. Om du bara böjer en gång så får du en kantig böj rakt upp. Det blir inte så snyggt och när du sedan lägger på mascara så kommer de lätt att tyngas ner igen.

När du böjer dina fransar flera gånger så får du istället en rund, mjuk och snygg böj. Det räcker med att böja dina fransar 3 eller 4 gånger. Hur ofta kan du böja din fransar? Du kan faktiskt böja dina fransar hur många gånger du vill. Så fort du känner dig nöjd med din fransrad så kan du lägga på mascaran.

Hur gör man för att få fransarna att hålla sig en hel dag?

Ett enkelt tips för att få fransarna att hålla lite längre än vanligt är att använda vattenfast mascara. Om du inte gillar att använda vattenfast mascara eller om du har en annan favorit, så räcker det med ett tunt lager. Du kan sedan lägga på din vanliga mascara ovanpå det. Kom ihåg att tvätta av din vattenfasta mascara med ett oljebaserat rengöringsmedel så att du inte sliter onödigt mycket på dina fransar.

Med rätt verktyg och rätt produkter så kommer du att få dem perfekta ögonfransarna. Vill du hellre göra lash eller brow lift? Se produkter för det. Vi rekommenderar även att färga ögonfransar och ögonbryn för en ny look.

Relaterade artiklar