Hur målar man en perfekt eyeliner?

Hur målar man en perfekt eyeliner?

Att göra en eyeliner kan vara svårt. Här tipsar vi på hur man gör en perfekt eyeliner!Perfekta vingen: 

Steg 1. Börja i ögonvrån och använd långsidan på din eyeliner och dra den längst med fransraden. När du sedan ska göra vingen, vid utkanten av ögat, så kan du tänka dig en osynlig linje som går från utkanten av ögat och rakt upp till sista strået på ditt ögonbryn. 


Steg 2. Ett tips är att lägga långsidan på din eyeliner på den ”osynliga linjen” för att automatiskt få till en vinge. Man kan också måla strecket själv genom att använda den spetsiga toppen av eyelinern.


 Steg 3. För att göra klart vingen, för ihop änden på vingen med strecket du målat längst med din fransrad. Sist, fyll i den lilla trekanten som bildas.

Läs mer och beställ Eyeliner

Fler tips: 

  • Om du tycker att målandet av själva strecket är det svåra med eyeliner så kan du testa att rita små prickar som guidar dig när du sedan drar själva strecket. Låt prickarna visa vägen med andra ord. 

  • Rätta till misstag, det gör ingenting om din vinge inte blir perfekt. Doppa en tops i micellärt vatten eller sminkborttagningsmedel och sudda tills det blir bra och du är nöjd.

  • Om du inte känner dig bekväm med att använda en flytande eyeliner kan du använda en penna istället. Den är något mer enklare att använda om du darrar med dina händer. Måla längst med fransraden och använd sedan en liten borste för att sudda ut ditt streck.


Arbeta med kajalpenna och flytande eyeliner: 


Steg 1: Använd en kajalpenna för att skissa fram en form. Med kajalpennan kan du skissa lätt vart du vill att linjerna ska gå. Fokusera först på den övre linjen, alltså inte vid fransroten.

Det andra fyller så att säga i sig själv. Du ska alltså inte lägga fokus på frontlinjen, där ska du bara fylla i.

Börja med vingarna och jobba dig inåt.


Steg 2: När du skissat fram en form som funkar med öppna och stängda ögon är det dax för den flytande eyelinern. Man kan antigen vinkla huvudet bakåt och använda en vanlig spegel eller så kan man använda en liten handhållen spegel så du kan leka runt med ögonformen genom att kika i spegeln i olika vinklar.Återigen, börja i vingarna och måla inåt mot näsroten. 

Tänk på att låta eyelinern torka ordentligt innan du tittar rakt fram igen.

Läs mer och beställ Eyeliner

Relaterade artiklar