Ögonmakeup hacks som alla borde känna till

Ögonmakeup hacks som alla borde känna till
Ögonmakeup har kraften att förvandla hela din look och ge dina ögon det där extra lyftet. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren makeupentusiast, finns det alltid några smarta hacks som kan göra din ögonmakeupprocess enklare och mer imponerande. Vi har samlat några av de mest användbara ögonmakeup hacksen som alla borde ha i sitt skönhetsarsenal.

1. Använd skedetekniken för att applicera mascara:

För att undvika klumpar och få dina fransar att se längre ut, prova skedtekniken. Håll en sked bakom dina fransar när du applicerar mascara. Borsten kommer att träffa skeden istället för huden, vilket ger en jämn och klumpfri beläggning.

2. Upptäck vikten av en vit ögonpenna:

En vit ögonpenna kan vara din bästa vän när du vill öppna upp ögonen och få dem att se större ut. Applicera den på den inre vattenlinjen i dina ögon för en uppfriskande effekt.

3. Fixa sminkfläckar med concealer:

Om du har råkat smeta din ögonmakeup, oroa dig inte. Använd lite concealer på en bomullstopp eller en sminksvamp för att försiktigt ta bort fläckarna utan att förstöra resten av din makeup.

4. Använd tejp för en perfekt vinge:

Skapa en skarp och precis eyelinerving genom att placera en bit genomskinlig tejp längs ögonlocket i den vinkel du önskar. Måla sedan på din eyeliner längs med tejpen, och när du tar bort den, kommer du att ha en perfekt vinge.

5. Mjukgör din ögonpenna med värme:

Om din ögonpenna är för hård eller smulig, försök värma den försiktigt med en tändare eller i några sekunder under varmt vatten. Detta gör pennan mjukare och lättare att applicera.

6. Fäst lösögonfransar underifrån:

När du applicerar lösögonfransar, försök att fästa dem underifrån istället för ovanifrån. Det ger en naturligare look och minskar risken för att de lossnar.

7. Använd skugga för att definiera ögonbrynen:

Istället för att bara använda en brynpenna, använd ögonskugga för att fylla i dina ögonbryn. Det ger en mjukare och mer naturlig effekt.

8. Undvik pandaögon med rätt ögonkräm:

Om du har problem med att din ögonmakeup smetas under dagen, se till att använda en ögonkräm som passar din hudtyp och hjälper till att förhindra sminkfläckar.

9. Färgkoordinera din ögonmakeup med dina ögon:

Välj ögonskuggor och eyelinerfärger som kompletterar dina ögonfärger för att få dem att poppa ännu mer. Till exempel, lila toner för gröna ögon eller koboltblå för bruna ögon.

10. Ha alltid en bomullstopp till hands:

En bomullstopp kan vara din bästa vän när det gäller att korrigera misstag och fixa små detaljer i din ögonmakeup.

Dessa ögonmakeup hacks är enkla att använda och kan göra en stor skillnad i din dagliga skönhetsrutin. Så var inte rädd att experimentera och ta din ögonmakeup till nästa nivå med dessa smarta tips!

Relaterade artiklar