Smink och kosmetika på stranden - Vad gör du?

Smink och kosmetika på stranden - Vad gör du?

För den som sminkar sig dagligen kan en dag på stranden, vid poolen eller ute på terassen kännas lite jobbig. Hur ska man sminka sig? Vad kan man använda? Här tipsar vi om olika sätt som kan lösa sminket på stranden!


Varför ska man inte sminka sig i solen?

Att bära smink i solen är ingen bra idé. Foundation och puder hindrar UV-strålar att nå huden. Samtidigt kan sminket smälta av värmen från solen. Detta kan leda till en fläckig och ojämn solbränna. Värmen kan även få bakterier att gro, något som ökar risken för akne och oren hy.Använd rätt produkter

Om du använder foundation, concealer och puder för att täcka något. Tex finnar, mörka ringar, ojämn hy elle röda partier så kan du börja kolla på olika krämer och serum för att förebygga det. Serum för röd hy, kollagen för mörka ringar under ögonen och rynkor, återfuktande ansiktsmask för torr hy mm. 


Brynen och fransarna

Ett alternativ när det kommer till fransar och bryn är att fixa de på en salong. Bygg fransar, gör lashlift etc. Liknande behandlingar finns för ögonbrynen. 

Ett billigare alternativ är att färga brynen och fransarna själv med ögonbryns färg och fransfärg. 


Vattenfast mascara

Ett annat tips för den som inte vill lägga pengar på salongen eller färgning själv hemma, är en vattenfast mascara. Mascaran håller kanske inte lika bra som färgningen gör, men den håller i solen och för lite vattenstänk. 

Tänk på att använda micellärvatten, rengöringsservetter eller särskild makeup borttagare när du ska ta bort den vattenfasta mascaran, det är bra alternativ som inte sliter på dina fransar.


Dagcreme som skyddar och återfuktar

Om du vill ha en dagcreme så finns det olika krämer med solskyddsfaktor i. Ett självklart val i sommar är en dagcreme med högt SPF som innehåller antioxidanter och reparerande enzymer för att skydda och reparera solskador. Dessutom saktar den ner åldringsprocessen i huden.


Smink till läpparna

Många använder läppglans men tyvärr attraherar både glans och skimmer solens strålar. Det blir ungefär som att smörja in kroppen med sololja. Vill du bära något på läpparna bör du ha en produkt som innehåller solskydd.

Relaterade artiklar