Trender för 2023 detta måste du veta: Ögonsmink

Trender för 2023 detta måste du veta: Ögonsmink

Enkelt och minimalistiskt med smink och röda poppande läppar i fokus kommer vara mycket trendigt 2023. Även naturliga ögonbryn och en glaserade looks kommer vara inne. Men vad kommer vara trendigt när det kommer till ögonsminket 2023?

Sotade ögon

Detta snygga utseende åstadkommer du genom att applicera eyeliner på ögonlockskanten för att sedan blanda ut produkten över ögonlocket och under ögat med hjälp av en borste eller ett finger. Det gör inget om resultatet inte blir perfekt, det är meningen att få fram den sotiga effekten.

 

Metalliskt och skimmer

En klar trend som dominerade i stort sett alla visningar på ett eller annat sätt i år var den tydliga comebacken av metalliskt och shimmer i makeupen kring ögonen. 

Efter flera år av minimalistiska makeuper så är detta en trend som kommer lyfta och den är i största sannolikhet här för att stanna lite längre än de andra trenderna. Välj och sortera bland glitterprodukter. Frostiga pasteller, massor av silver och skimriga produkter i nyanser som bronze, rosé, guld och gråmetalliskt.

Ögon – Grunge Glam

Grunge eran är trendigare än någonsin och det bästa med den här trenden är att ingenting behöver vara perfekt. Här ska det egentligen kännas ofärdigt, kladdigt och ju mer kajal desto bättre. Vårens sotade grunge trend 2023 är däremot en aning mer glammig än tidigare. Kombinera sotningen med bronze, metallic och varför inte toppa looken med en eyeliner.

Poppande färger

Det kommer att bli trendigt med poppiga färger. Som tex starkt grön, lavendel, aprikos och Barbierosa. Det är kanske inte så lättburet, men det kan vara kul att experimentera med för den som gillar att leka loss med makeupen.

Stenar och pärlor

Även små stenar och pärlor i ansiktet blir hett och kommer att användas som en liten extra glimmande detalj. 

Brun mascara

Brun mascara förväntas synas mer i och med de minimalistiska sminkningar. 

Det är väldigt snyggt att göra en enkel glowig bas, fluffiga bryn och böjda fransar med brun mascara. Enkelt och det ser väldigt naturligt ut. Både brun mascara och bruna lösfransar ger en betydligt mjukare look än vad svarta gör.

Relaterade artiklar