Vad innebär Doe eyes trend och hur gör man

Vad innebär Doe eyes trend och hur gör man
När man ska återskapa doe-ögon, är det viktigt att tänka på en del saker. Bland annat är det viktigt att ögonen ser mer oskyldiga ut än rökig. Doe-ögon tenderar att se bredare och öppnare ut på grund av några speciella knep med liner och fransar, som betonar en rundare ögonform.

Hur man förbereder:

Det första och viktigaste steget är att förbereda dina lock med en ögonskuggsprimer innan du lägger på smink. Detta kommer att hjälpa din skugga att hålla hela dagen oavsett vilken typ av lock du har.

Hur man skapar en Doe Eye Makeup Look:

1. Börja med en neutral ögonskugga
Efter att din primer torkat, applicera en matt, neutral skugga över hela locket upp till brynbenet som bas. Man kan använda en fluffig ögonskuggsborste och flytta den i en cirkulär rörelse för att blanda och fördela skuggan med en jämn finish.

2. Poppa centern
När din skugga har blandats tills du är nöjd, applicera en ljusare ögonskugga i mitten av ditt ögonlock. Det kommer att bygga upp den rundare och kommer dra uppmärksamheten till mitten istället. Du kan använda en skimrande eller matt finishskugga, beroende på vad som passar dina önskemål. Applicera skuggan i mitten med fingret eller en pensel tills den är tillräckligt märkbar för att sticka ut från basskuggans färg.

3. Applicera din eyeliner
Hur du applicerar din eyeliner är avgörande när det kommer till att skapa doe-ögon och det kommer att vara något annorlunda än vad du är van vid. De flesta eyeliner appliceringstekniker vinklas vanligtvis uppåt i slutet av fransarna för att förlängas. Här ska du tvärtom. Applicera liner på topplocket och för ned änden något för att arbeta med att runda ut formen. Dra inte ut linern för långt ner, och om du upptäcker att kanten är skarpare än du vill ha den kan du blanda den med fingret eller en borste för att sprida den.
När du applicerar liner på den nedre fransraden, placera den i mitten och dra den utåt till kanten, blanda lätt medan du går.

Här kan du beställa eyeliner.

4. Accentuera vattenlinjen och lägg till överstrykningspenna
Nästa steg är att accentuera vattenlinjen genom att applicera en ljusare vit liner på innerkanten. Det hjälper ögonen att se bredare och piggare ut. Ta din penna och glid den försiktigt längs insidan av den nedre vattenlinjen några gånger tills det vita är synligt.

En annan fördel med att använda vit eyeliner är att det hjälper att lysa upp trötta ögon och distraherar från eventuell rodnad.

5. Pump upp dina fransar
Du kan bära mascara eller falsies med makeup-looken “do-eyed”. Börja med att locka fransarna några gånger för att se till att de ser voluminösa ut och applicera sedan två till tre lager av en volymmascara. Vicka på trollstaven längst ner på fransarna och flytta den uppåt för att tjockna och se till att varje frans är täckt.

Här kan du beställa mascara.

Relaterade artiklar