Detta ska du unvika när du använder mascara

Detta ska du unvika när du använder mascara

Mascara är en av de mest använda produkterna för att framhäva ögonen. Det kan ge illusionen av längre, fylligare och mörkare fransar. Mascara finns i olika former och märken och har varit en del av makeuprutinen i decennier. Men det är viktigt att använda den på rätt sätt och undvika vissa misstag som kan skada dina ögonfransar och orsaka infektioner. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad du ska undvika med mascara.

Undvik att dela din mascara

En av de största misstagen som folk gör med mascara är att dela den med andra. Detta kan orsaka bakteriella infektioner och sjukdomar och irritation. Även om det kan verka som en bra idé att låna eller ge bort din mascara, är det bäst att inte göra det. Det är viktigt att ha en egen mascara och byta ut den var tredje månad eller så snart den börjar torka ut.

Undvik att pumpa borsten i tuben

Många människor tenderar att pumpa borsten i tuben för att få mer produkt på borsten. Men detta kan få luft att komma in i tuben och torka ut produkten snabbare. Pumpa inte borsten in och ut ur tuben, eftersom detta också kan öka risken för att bakterier kommer in i tuben. Istället, vrid borsten runt i tuben för att få ut produkten.

Läs mer och beställ mascara.

Undvik att använda gamla eller uttorkade mascaror

Det är viktigt att inte använda gamla eller uttorkade mascaror eftersom de kan orsaka skador på dina ögonfransar. De kan också innehålla bakterier som kan orsaka infektioner. Om mascaran börjar klumpa eller torka ut, ska den bytas ut omedelbart.

Undvik att gnugga ögonen när du har mascara på

Att gnugga ögonen när du har mascara på kan orsaka skador på dina ögonfransar och göra att de bryts av. Det kan också orsaka att mascaran smetas ut och sprids runt ögonen, vilket kan vara svårt att ta bort och leda till irritation. Undvik att gnugga ögonen och använd istället en bomullstuss med makeup remover för att ta bort mascaran.

Undvik att använda vattenfast mascara varje dag

Vattenfast mascara är ett bra alternativ för långa dagar eller tillfällen när du vet att du kommer att svettas eller att gråta (Vilket vi hoppas du inte ska behöva göra). Men det är inte lämpligt att använda den varje dag eftersom den kan vara svår att ta bort och kan skada dina ögonfransar. Om du använder vattenfast mascara, se till att du använder en makeup remover som är speciellt utformad för att ta bort den.

Undvik att använda mascara på undre ögonfransarna

Att använda mascara på undre ögonfransarna kan få ögonen att se mindre ut och skapa en trött look. Istället, fokusera på att applicera mascara på de övre ögonfransarna så skapar du en look av större ögon. 

Relaterade artiklar