Hur färgar man ögonfransarna hemma?

Hur färgar man ögonfransarna hemma?

färga ögonfransar

Att färga sina ögonfransar hemma är enkelt och med hjälp av följande steg-för-steg guide hjälper vi dig att få ett så bra resultat som möjligt. De vanligaste märkena att färga  ögonfransarna med är Depend och Refectocil


Färgning av ögonfransar - Hur gör man?

Steg 1 - Förberedelser

Börja med att ansa brynen med en pincett eller ögonbrynstrimmer. Ta därefter bort all make-up på det område som ska färgas med en oljefri ögonmakeup remover och rengör noga. Detta är viktigt eftersom rester från ögonmakeup kan försämra resultatet. Håret som ska färgas måste vara rent och torrt. Applicera dessutom lite vaselin runt om brynet för att förhindra att färgen fastnar på fel ställen. 


Steg 2 - Blanda färg

Blanda ögonbrynsfärgen (ca 1 cm) med ungefär lika mycket väteperoxid, som behövs för att aktivera färgen. Väteperoxid finns både i kräm och en mer flytande form. Rör om så att det blir en jämn kräm.


Steg 3 - Applicering

Applicera färgen på ögonbrynet. Börja att applicera färgen längst ut i spetsen samt på de ställen du vill ha lite mörkare (exempelvis om något parti har tunnare strån) och arbeta dig sedan inåt. Justera sedan med en ren tops och ta bort den färg som hamnat utanför i kanterna. 


Steg 4 - Verkningstid

Hur lång verkningstiden är beror på vilket resultat du är ute efter. Ju längre tid du låter färgen verka, desto mörkare färg. Men mellan 2 och 10 minuter ska färgen verka. Tänk på att när du har applicerat färdigt färgen har den redan hunnit verka någon minut. Tänk även på att ljusa strån färgas lättare än mörka. 


Steg 5 - Tvätta av färgen

Fukta en bomullspad i ljummet vatten och torka noggrant av färgen. Låt brynen torka innan du bedömer resultatet eftersom färgen kan se mörkare ut om brynen är blöta. Applicera gärna en svalkande och lugnande ögonkräm på brynen när du är klar. Resultatet håller i upp till sex veckor. 


(Steg 6 - Justering)

Om justering är nödvändig, till exempel om något parti fortfarande upplevs lite ljusare, applicera lite mer färg på dessa områden och låt verka. Tvätta av.

Läs mer och köp färg för ögonfransar här.

Relaterade artiklar