Hur färgar man ögonbrynen hemma?

Hur färgar man ögonbrynen hemma?

färga ögonbrynen hemma

Att färga sina ögonbryn hemma är enkelt och med hjälp av följande steg-för-steg guide hjälper vi dig att få ett så bra resultat som möjligt. De vanligaste märkena att färga ögonbrynen och ögonfransarna med är Depend och Refectocil.

Steg 1- Förberedelser

När man färgar ögonfransarna är det viktigt att skydda huden runt om ögat. Smörj försiktigt in området runt ögat, framför allt de som är närmast fransarna, med vaselin eller annan skyddscreme. Var noggrann och se till så att det inte kommer på fransarna då det det kan försämra resultatet. Sätt sedan på skyddspadsen under ögonen, så nära fransarna som möjligt, för att undvika att få färg på huden. 


Steg 2 - Blanda färg

Blanda ögonfransfärgen (ca 1 cm) med ungefär lika mycket väteperoxid, som behövs för att aktivera färgen. Väteperoxid finns både i kräm och en mer flytande form. Rör om så att det blir en jämn kräm. 


Steg 3 - Applicering

Ett enkelt knep för att få ett så bra och naturligt resultat som möjligt är att börja applicera färgen på de områden som man vill ha något mörkare. Börja därför med att applicera ett tjockt lager färg på överfransarna utan att applicera det hela vägen in till roten, men nästan, då undviker du att få färg i ögonen och uppnår samtidigt ett bra resultat om du skulle behöva tvätta bort färgen tidigare pga sveda. Applicera sedan färgen på underfransarna. Tvätta direkt bort färgen med en tops om det skulle råka komma på vattenlinjen. Applicera till sist färgen längst in mot fransrötterna, men var försiktig och ta direkt bort färg från övre vattenlinjen eller annat oönskat område med en tops. Det kan också vara bra att gå in en sista gång och se till att färgen har fördelats jämnt över alla ögonfransar. 


Steg 4 - Verkningstid

Verkningstiden kan variera beroende på vad det är för ögonfransfärg, så läs på förpackningen vilken verkningstid som rekommenderas. Ju längre tid desto mörkare blir resultatet. 


Steg 5 - Tvätta av färgen 

Fukta en bomullspad i ljummet vatten och tvätta försiktigt av färgen från ögonfransarna. Resultatet håller i upp till sex veckor. 

Läs mer och beställ färgning för dina ögonbryn.

Relaterade artiklar