Vilken färg ska du välja till dina ögonbryn eller ögonfransar och vad ska du tänka på?

Vilken färg ska du välja till dina ögonbryn eller ögonfransar och vad ska du tänka på?

Vilken färg ska du välja till dina ögonbryn eller ögonfransar och vad ska du tänka på?

Ögonbrynsfärg och ögonfransfärg är samma sak, det som skiljer dem åt är att man ofta väljer bruna nyanser till ögonbrynen och svarta nyanser till fransarna. Många gör misstaget att färga ögonbrynen i samma färg som hårfärgen, vilket ibland kan se onaturligt ut. En regel är att blondiner ska ha någon nyans mörkare ögonbryn och brunetter ska ha någon nyans ljusare än ens hårfärg. Depend finns i färgerna brun, mörkbrun, brunsvart och svart. Refectocil finns i färgerna 1 pure black, 1.1 graphite , 2 blue black, 3 natural brown och 3.1 light brown. 


Ljushårig: Om du är blondin/ljushårig till mörkblond rekommenderas antingen depends bruna färg eller refectocils 3.1 light brown, som är väldigt naturlig och förstärker den lysande effekten i ansiktet. 3.1 light brown är åt de varma nyanserna, så om du är väldigt ljushårig om brynen men önskar ett kallare resultat rekommenderar vi att blanda med 3 natural brown eller en liten klick av 1.1 graphite som är grå.    

Se färger för ögonbryn och ögonfransar

Brunett: Refectocils 3 natural brown är en kall mörkbrun färg och är den färg som ger det naturligaste resultatet för brunetter. Färgen kan bli väldigt mörkbrun om man låter den verka längre men går också utmärkt att använda på ljusare bryn om den får verka något kortare, beroende på vilket resultat som önskas. När det gäller depend rekommenderas brun, mörkbrun eller brunsvart beroende på hur ljus/mörkbrun färg du är ute efter. 


Mörkhårig: Är du mörkhårig rekommenderas antingen depends mörkbruna eller svartbruna färg, eftersom svarta ögonbryn ibland uppfattas ge ett färglöst intryck vill man ofta ha en varmare färg i ögonbrynen. Från refectocil rekommenderas 3 natural brown med en längre verkningstid för att ge ett mörkare resultat och om man önskar ett mörkare resultat en mörkbrun men inte heller svart så kan man blanda 3 natural brown med 1 pure black. 


När det gäller färgen till ögonfransarna kan du gärna använda svart färg eftersom det ger intrycket av längre och fylligare fransar, då finns antingen depends svarta färg att välja på eller refectocils 1 pure black. Båda dessa ger ett svart resultat som ser väldigt naturligt ut på fransarna, men ändå ger ett fixat utseende. Om man är ute efter kolsvarta ögonfransar rekommenderas refectocils 2 blue black. 

Läs mer och välj en färg för ögonfransar

Relaterade artiklar