Hur viktiga är ögonen egentligen för utseendet & hur spelar ögonbryn & fransar in?

Hur viktiga är ögonen egentligen för utseendet & hur spelar ögonbryn & fransar in?

Hur viktiga är ögonen egentligen för utseendet & hur spelar ögonbryn & fransar in?

Ögonen, som gnistrande kristaller eller mörka, djupa källor, har ibland poetiskt beskrivits som spegeln in i själen. Och kanske ligger det mer sanning i det än vad vi tror, för våra ögon avslöjar ofta mer än vi önskar. Ja, våra ögon bidrar till stor del hur andra uppfattar oss redan innan vi ens har sagt något. Så om du fick välja hur någon ska uppfatta dig, vilket intryck skulle du då vilja ge? 


Faktum är att det går att påverka det första intrycket. Med våra ögon och med stor hjälp av våra ögonbryn och ögonfransar, så kan vi förmedla en hel känsla på bara några hundradels sekunder. Det är självklart att vi vill ge ett bra intryck redan den första sekunden som någon ser oss.


Hur stor roll spelar dina ögon?


Ditt ansikte är en vacker tavla och dina ögon är ett av huvudmotiven. När vi tittar på en annan persons ögon så kan vi se vilken sinnesstämning de är i och många gånger påverkar det oss också. Att skapa attraktiva ögon ligger därför i vårt intresse. 


Vi vill att andra ska lägga märke till våra vackra ögon. Vi kan såklart inte ändra allt med våra ögon, men en sak som vi faktiskt kan göra är att hjälpa dem att bli mer attraktiva genom att ta hand om våra ögonfransar och ögonbryn. Ja, med rätt färg och form på dina fransar eller bryn så kan du faktiskt se mycket piggare, gladare och trevligare ut.


Hur viktiga är dina ögonfransar?


Tjocka, blåsvarta ögonfransar eller långa, bruna ögonfransar? Vilket känsla förmedlar det? För dig som vill se vaken, alert och framåt ut, så kan svartare färger på ögonfransarna göra tricket. Och för den som vill se ännu vassare ut, kan till och med blåsvarta toner hjälpa till att framhäva dina ögon.


Färgen du väljer på ögonfransarna ramar in ögonen och får dem att se större eller mindre ut, att stå ut eller smälta in naturligt. Ett sätt att få ett mer naturligt och något mildare utseende är till exempel att använda bruna toner på fransarna.


Storleken du väljer på dina ögonfransar spelar också roll. Långa, glesa ögonfransar bidrar till en mer naturlig look, medan tjocka, täta ögonfransar, precis som med svarta toner, gör att ögonen ser större ut. Tjockare fransar framhäver ögonen mer än tunna fransar. Ögonfransar som är mer böjda uppåt bidrar också till ett mer vaket utseende.


Ögonbryn kan förmedla attityd


Om dina ögon är tavlans huvudmotiv, så är dina ögonbryn ramen på tavlan. Även om ramen på en tavla kanske kommer lite i andra hand, så är den fortfarande mycket viktig. Ögonbrynen kan faktiskt vara det viktigaste när det gäller att skapa attraktiva ögon.


Ögonbryn kan se arga, elaka, snälla, vackra och glada ut. Våra ögonbryn talar om vilket humör vi är på, och vad vi vill. Andra människor drar snabba slutsatser om vem du är som person, bara genom att titta på dina ögonbryn.


Ögonbrynen är ofta ett väldigt utmärkande drag hos de flesta. Hur de är formade, plockade, färgade eller målade, eller helt enkelt bara orörda hos vissa, får oss att reagera starkt. Så det gäller att välja en stil som passar dig när du jobbar med dina ögonbryn. 


Attraktiva ögon - din möjlighet


Dina ögon är bland det viktigaste i ditt ansikte. Det sägs att ett attraktivt ansikte spelar större roll än en attraktiv kropp. Att skapa attraktiva ögon är lätt och kan få dig att se både piggare och gladare ut.

Produkter för ögonfransar och ögonbryn kan enkelt ändra ditt utseende dramatiskt och ge dig en helt ny look. Stor effekt har exempelvis ögonbryns- och ögonfransfärg, lash eller brow lift, brow fixation eller ögonfransserum för snabbare tillväxt av nya fransar.

Relaterade artiklar