Vad är ricinolja & varför bör du använda den på dina ögonbryn & ögonfransar?

Vad är ricinolja & varför bör du använda den på dina ögonbryn & ögonfransar?

Vad är ricinolja & varför bör du använda den på dina ögonbryn & ögonfransar?

Vackra, långa, hållbara ögonfransar. Ren och frisk hud. Välmående, tjockt hår. Allt med hjälp av en och samma produkt. Ricinolja. Ricinolja ökar stadigt i popularitet och med rätta. Istället för tunna ögonfransar och glesa ögonbryn kan ricinoljan hjälpa till att ge fyllighet och volym. Det är dessutom ett väldigt hälsosamt alternativ.

  • Men vad är ricinolja egentligen?
  • Varför är det bra för dig?
  • Och hur kan du använda ricinoljan för att få dina dröm-ögonfransar och snygga ögonbryn?

Vad är ricinolja?

Låt oss snabbt gå igenom lite kort fakta. Ricinoljan är en tjock, vegetabilisk olja. På engelska kallas den för castor oil. Oljan, som utvinns ur ett frö, kommer från växten Ricin. Det är inte utan anledning som den har blivit så populär. Ricinolja har många väldigt bra användningsområden.

Bland annat har den vårdande och rengörande effekter för huden. Den kan dessutom hjälpa till med torr hårbotten, och vara en ersättning för naturlig hårolja. Ricinoljan är nämligen både effektiv och skonsam för din hud. Eftersom att oljan heller inte tas upp av huden så lätt, så är den perfekt att använda som massageolja. När du använder den på dina ögonbryn och dina ögonfransar har den stärkande effekter. Riktigt praktiskt, om man vill se frisk och snygg ut.

Så förutom att ricinolja är både antiinflammatorisk och bra för din hud, så kan den också ge dig välmående ögonbryn och ögonfransar. Med andra ord, du kan få de där perfekta ögonfransarna och de riktigt snygga ögonbrynen.

Hur fungerar ricinolja?

Ricinoljan är bland annat känd för sitt höga innehåll av antioxidanter. Antioxidanterna stimulerar dina hårsäckar, och gör att håret som växer ut blir starkare. Att massera ögonbrynen med ricinolja kan också aktivera hårsäckar som ännu inte kommit igång med att producera hår. Det kan också göra ögonbrynen mjukare. Kanske du har problem med skadade hårsäckar efter att ha noppat ögonbrynen för länge eller på fel sätt? Då kan ricinolja vara lösningen. Ta hand om din hud, runt och under ögonbrynen, så kan du få fylligare och tjockare ögonbryn.

Du kan helt klart använda ricinolja till dina ögonfransar för att ge dem mer fyllighet. Ricinoljan innehåller bland annat en hög dos av Vitamin E, samt andra näringsämnen som är bra för dina ögonfransar. Resultatet kommer såklart inte komma över en natt, men håll ut ett tag så kan du snart se skillnad. För visst är det väl skönt att ha starka ögonfransar som inte går av?


Hur man använder ricinolja

Faktum är att det är lätt att använda ricinolja. Det behövs inga komplicerade procedurer eller långa instruktioner. Du kan helt enkelt använda ditt finger, en ren mascaraborste eller till och med en tops, för att lägga på ren ricinolja på dina ögonbryn eller ögonfransar. Massera oljan på ögonbrynen, samt huden under ögonbrynen. Massera även in den vid roten på dina ögonfransar.


Var försiktig så att du inte får ricinolja i ögonen. Ett tips är att lägga på lite olja i taget. Låt oljan ligga kvar i minst 30 minuter. Du kan även låta den ligga på under natten om du vill. Skölj sedan av med varmt vatten på morgonen eller när du vill ta bort oljan. Det här kan du göra ett par gånger i veckan eller när du känner att du vill pyssla om dina ögonbryn och ögonfransar lite extra.


Sammanfattningsvis kan man lugnt säga att ricinoljans underbara egenskaper verkligen kan göra underverk för både ögonbryn och ögonfransar. Och visst känns det bra att använda naturliga oljor för att läka och pyssla om dig själv? Ta hand om dig själv och ditt ansikte.

Så vårt utbud av ricinolja speciellt framtagen för ögonbryn och ögonfransar.

Relaterade artiklar