Recension: MAYBELLINE Lash Sensational Sky High Mascara - Cosmic Black

Recension: MAYBELLINE Lash Sensational Sky High Mascara - Cosmic Black

När det kommer till att hitta en mascara som verkligen lever upp till förväntningarna, har MAYBELLINE Lash Sensational Sky High Mascara - Cosmic Black tagit sminkvärlden med storm. Hypen kring den här mascaran har varit stor – så jag var bara tvungen att testa och se om den verkligen förtjänar sin kultstatus. Spoiler: Det gör den.

Allmän beskrivning

Först och främst: Cosmic Black är ingen vanlig svart mascara. Färgen är djup, intensiv, och har en så rik pigmentering att den ger fransarna en nästan dramatisk definition med bara ett par svep. Formulan är dessutom designad för att ge extrem längd och volym, vilket syns direkt. Det är som om varje frans får sitt eget lyft och ser både längre och fylligare ut, utan att kännas tung eller klumpig.

Det som verkligen skiljer Sky High från andra mascaror är dess Flex Tower-borste. Den är utformad för att vara flexibel och följsam, vilket gör att den smidigt når varje liten frans, även de längst in i ögonvrån. Den böjer sig bokstavligen med dig, vilket gör appliceringen superenkel – du får med alla fransar på ett sätt som faktiskt känns innovativt.

Fördelar

  • Längd och volym i ett svep: En av de största fördelarna med Sky High Mascara är att den både förlänger och ger volym – och det märks redan vid första appliceringen. Fransarna ser omedelbart längre ut och får ett naturligt men dramatiskt lyft.

  • Lättviktig formula: Trots att den ger så mycket volym och längd, känns formulan lätt och behaglig. Den klumpar inte och får inte fransarna att kännas tunga.

  • Vattenresistent: Detta är en mascara som klarar det mesta. Den är vattenresistent men inte för svår att ta bort. Perfekt om du har en lång dag eller är ute i fuktigt väder.

  • Långvarig hållbarhet: Den sitter verkligen där den ska – hela dagen, utan att flagna eller smeta. Oavsett om du har en lång dag på jobbet eller en kväll ute, så håller den upp.

Nackdelar

  • Kan kräva flera lager för maximal volym: Om du är ute efter en mer intensiv volym kan du behöva bygga upp den med ett par lager. För vissa kan det här vara en tidskrävande process, men slutresultatet är värt det.

  • Vattenresistens kan vara en utmaning att ta bort: Även om den är lätt att bära hela dagen, kan den vara lite svår att ta bort om du inte har en bra ögonmakeup-remover, speciellt om du använder den vattenfasta versionen.

När ska den användas?

Den här mascaran är mångsidig och passar för både vardag och fest. För en naturlig look kan du enkelt applicera ett lager och få en fin definition och längd. Om du däremot vill ha en dramatiskt kvällslook, kan du bygga på med flera lager för att verkligen dra fram volymen. Den fungerar särskilt bra för personer med kortare eller glesare fransar, eftersom den ger så pass mycket längd och definition utan att behöva lösögonfransar.

Vad skiljer den från andra mascaror?

Det som verkligen gör Sky High Mascara unik är kombinationen av den extremt flexibla borsten och den lättviktiga formulan som ger maximal längd utan att tynga ner. Andra mascaror som ger mycket volym kan ofta kännas tunga eller klumpiga på fransarna, men den här formulan är så lätt att du knappt märker att du har något på dig – tills du ser resultatet i spegeln. Dessutom är den vattenresistenta formulan en klar vinnare för den som behöver något som håller hela dagen, oavsett väder eller aktiviteter.

Slutsats

MAYBELLINE Lash Sensational Sky High Mascara - Cosmic Black lever verkligen upp till sitt namn. Den ger oändlig längd, fantastisk volym och en intensiv färg som varar hela dagen. Om du letar efter en mascara som kan ge dig dramatiska fransar utan att kännas tung eller klumpig, är detta definitivt ett måste i sminkväskan. Det finns få mascaror på marknaden som klarar både längd och volym så bra som den här, och trots några små nackdelar (som kräver en bra remover), är det lätt att förstå varför den är en favorit hos så många.

Poäng: 9/10

Den får tummen upp från mig – och jag kommer definitivt att använda den som min go-to mascara framöver!

Du kan beställa mascaran här.

Relaterade artiklar