Så fungerar en ögonbrynstransplantation

Så fungerar en ögonbrynstransplantation

Är du en av dem som noppat bort dina ögonbryn i högstadiet och får nu dras med de inte så vackra konsekvenser? Då kan en ögonbrynstransplantation vara perfekt för dig. Många pratar om att fylla ut linjer och reducera rynkor, men är det något som verkligen ger ett yngre och mer ungdomligt utseende så är det fylliga ögonbryn.

Ögonbrynstransplantation är en behandling som ökat i popularitet bland både kvinnor och män. Orsaker till tunna ögonbryn

Mistandet av ögonbryn kan bero på rejäl noppning under lång tid som lett till att hårets tillväxt har stoppats. Tunna ögonbryn kan också bero på genetiska faktorer, sjukdomar, svåra trauman eller olyckor som lett till att ögonbrynens hår fallit av.


Varför en ögonbrynstransplantation?

De flesta personer som gör ögonbrynstransplantation väljer att göra det eftersom att de vill få fylligare ögonbryn. Men det kan även handla om att vilja justera formen på ögonbrynen för att förstärka känslan av symmetri. Resultatet känns väldigt äkta om man tex jämför med tatuerade bryn. 

Hur utförs en ögonbrynstransplantation?

En ögonbrynstransplantation görs med den säkra och populära FUE-metoden. Det är en teknik där man flyttar ett hårstrå i taget, från nacken till det önskade området. Specialisterna plockar hår från nacken och transplanterar dessa i ögonbrynen, med precision och i rätt riktning så resultatet känns naturligt. Då det handlar om väldigt små områden i ögonbrynet går ingreppet relativt fort och hårtransplantationen till dina ögonbryn kan vara klar på bara en timme. 

 

Vad kostar en ögonbrynstransplantation?

Kostnaden för transplantation till ögonbryn beror mycket på hur stor yta som ska transplanteras och hur många grupp hårsäckar som behövs för att täcka det önskade området.

Priset skiljer sig beroende på hur många grupper man vill göra och hur utgångsläget ser ut. Men för att få ett mer exakt pris så rekommenderas att komma in på en kostnadsfri konsultation. Då kan man undersöka ögonbrynen och utgångsläget med en specialist.

Hur många år håller en hårtransplantation?

Är en hårtransplantation permanent eller håller det bara en viss tid? Hårtransplantation ger en permanent livslång effekt. De flyttade/transplanterade håren/hårsäckar sitter livet ut. Däremot kan det egna kvarvarande håret fortsätta tunnas ut beroende på vilken genetik man har.

Om du inte vill göra en ögonbrynstransplantation kan du använda ögonbrynsklistermärke, färga ögonbrynen eller få dem att växa med ett ögonbrynsserum.

Relaterade artiklar