Olika sätt att styla brynen på, samt vilka stylingverktyg finns det?

Olika sätt att styla brynen på, samt vilka stylingverktyg finns det?

På hur många olika sätt kan du styla ögonbrynen? Hur gör du och vad finns det för hjälpmedel?


Ögonbrynspenna: formar och fyller ut

En ögonbrynspenna är den vanligaste och enklaste produkten att använda för att fixa brynen. Om man vill ha ett så naturligt intryck som möjligt ska man se till att välja en ögonbrynspenna som är en nyans ljusare eller max en nyans mörkare än dina egna bryn. Om man är osäker på vilken färg man ska ta så kan man utgå från sitt hår och den naturliga fägen man har i rötterna. 


Ögonbrynsskugga: för en naturlig look

Skillnaden på ögonbrynspennan och ögonbrynsskuggan är ett mjukare resultat. Många väljer att skissa fram formen genom att först måla konturer med en brynpenna och sedan fylla i med en brynskugga. Detta tricket ger ett mer naturligt resultat. Skuggan fixerar även pennan och gör att färgen håller bättre. Om man redan har en form och tjocklek på brynen som man är nöjd med, så är brynskugga ett bra alternativ för att bara definiera brynen lite.


Pomade: allt i ett-produkt 

Ögonbrynspomade är krämig i konsistensen och målas med en pensel. Den är mångas favorit då den ger färg, definierar formen och fixerar brynen på samma gång. Om man vill få till ett perfekt resultat med ögonbrynspomade krävs lite övning. 


Ögonbrynsgel: för fixering och definiering

Ögonbrynsgel är en produkt som används för fixering främst. När man har målat och format brynen avslutar man med gel, då håller sig brynen på plats. Om du har använt penna eller skugga för att uppnå din perfekta färg rekommenderas en genomskinlig ögonbrynsgel. För de som bara vill fixera brynen och hålla dem så naturliga som möjligt kan denna produkt användas separat.


Verktyg: 

- För att styla sina bryn kan man tex använda en pincett för att få en viss form på dem.

- Om man vill att brynen ska ligga på ett visst sätt, tex uppåt, så kan man använda en borste och kamma brynen med gel. 

- För den som vill ha jämna bryn eller prova olika modeller på brynen så finns Brow stamp. Där får man ögonbryns stämpel och olika stenciler som man kan använda.

Relaterade artiklar