Trender för ögonbrynen under 2023

Trender för ögonbrynen under 2023

Smala, blekta, laminerade och såklart buskiga! Spana in årets stora bryntrender redan nu och förbered dig på att kastas tillbaka till 90- och 00-talets bryn...


Blekta ögonbryn

De blekta ögonbrynen är en trend som man sett komma smygande. I år sägs ögonbrynstrenden bli större än någonsin! Många kändisar är snabba att hoppa på trenden, bla Kendall Jenner, Gigi Hadid och Julia Fox. Använd denna pennan för matt vit effekt på ögonbrynen.


Mjuka ögonbryn

Gillar du ljusare bryn, men inte vill gå hela vägen och bleka brynen är det här ögonbrynstrenden perfekt för dig! Tidigare år har brynen gärna fått vara mörka och markerade, men 2023 är det mjuka och naturliga bryn som gäller. 

För att lyckas med trenden kan du byta ut den mörkbruna ögonbrynspennan mot en ljusare variant, gärna med en kallare, grå underton.


Smala ögonbryn

Det har länge hintats om att de trådsmala ögonbrynen från 90-talet är på väg tillbaka, men ännu får bryntrenden vänta. De trådsmala brynen kommer antagligen inte att göra en comeback, däremot ser man hur brynen blir smalare och smalare.

Använd en ögonbrynstrimmer eller pincett.


Laminerade ögonbryn

Trender kommer och går och de senaste åren har vi sett allt från buskiga boy brows till smala perfekta. Under 2022 blev soap brow, med dess fjäderlika bryneffekt den dominerande brynlooken. Nu tar trenden steget längre och verkligen laminerar brynen uppåt! Ögonbrynen får gärna slickas fast med ett vax eller en ordentlig gel. 

Se brow wax, brow fixation eller brow soap. För laminering se brow lift kit.


Buskiga ögonbryn

Som en kontrast till de smala ögonbrynen ser man även hur de buskiga brynen såklart hänger kvar, minst en säsong till! Det är det operfekta som skapar det perfekta när det kommer till buskiga bryn. Det tacksamma med looken är att man enkelt kan färga ögonbrynen hemma, vilket gör att allt du behöver göra på morgonen är att addera en bryngel för att hålla ögonbrynen på plats och skapa den buskiga looken.

Se färg för ögonbryn


Ögonbrynstransplantation

Kanske är det den nya microblading vi har framför oss, men bli inte förvånad om du börjar höra mer och mer om ögonbrynstransplantation. Chrissy Teigen har till exempel redan hakat på trenden. Det sägs att hår tas från bakhuvudet för att fylla ut glesa partier och ge en fylligare look till brynen!

Relaterade artiklar