Vad är skillnaden på billig och dyr mascara?

Vad är skillnaden på billig och dyr mascara?

När man letar efter en bra och prisvärd mascara så brukar priset på mascaran vara det avgörande. Efter att man stått och jämfört olika mascaror med varandra och till slut väljer en, blir det oftast den billigare framför den man egentligen vill ha. Hur mycket skiljer egentligen mellan den billiga och dyra mascaran? 


Det finns mycket mer skillnader än bara priset på en mascara. Det kan handla om hur mycket den rymmer, effekten den ger samt hållbarheten på den. En dyr mascara kan alltså vara billigare än en billig mascara, eftersom du kan få både större innehåll och bättre och mer långvarigt resultat. Men det behöver absolut inte vara så. 


Ett exempel på detta är “Paese Adore 3D Lash Mascara” och “Max Factor Masterpiece Mascara”. Den förstnämnda kostar 159 kronor vilket är ett vanligt pris på mascara. den andra mascaran, Max Factor Masterpiece Mascara kostar 160 kronor.

De flesta “vanliga märkena” ligger mellan 149 kr och 179 kr. 


Priset är samma, det skiljer endast en krona. Men Paese Adore 3D Lash Mascara innehåller 12 ml, medan Max Factor Masterpiece bara innehåller 4,5 ml!

Se all mascara från Lashandbrowlift.se

 

Med andra ord kan man köpa två Max Factor Masterpiece Mascaror och fortfarande inte ha lika mycket mascara som det är i en från Paese!


I ett oberoende labb test gjordes jämförelser och test på de billigaste, de dyraste och alla mascaror däremellan. Den dyraste mascaran, Yves Saint Laurent “Mascara Volume

Effet Faux Cils”, ligger på 360 kr och den billigare mascaran, Wet n wild “Mega Protein Mascara” ligger på 55 kr. 

Det skiljer strax under en milliliter innehåll på mascarorna. Båda mascaror klarade vattensprej testet men Wet n wilds mascara fick dessvärre spår av när ögonlocken klämdes ihop samt spår när fingret ströks mot fransarna. 

Däremot gav Wet n wild mascaran mer volym än Yves saint Laurent. Yves saint Laurent vann däremot längd testet. 


Recension på Yves Saint Laurent “Mascara Volume Effet Faux Cils:


Ger begränsad volym men längre fransar och jämnt resultat. Mycket tålig.


Recension på Wet n wild   Mega Protein Mascara: 


Ger begränsad volym och längd. Vattenfast men tendens att smeta ut.


En bra prisvärd rekommenderad mascara med bra recensioner som hamnade på 2:a plats i testet är: “Maybelline New York Lash Sensational Full Fan Effect”

Så om du är osäker på vilken du ska välja, så är denna mascara ett tips. 

Se all mascara från Lashandbrowlift.se

Relaterade artiklar