Ögonskugga - Hur du använder det och vilken du ska använda?

Ögonskugga - Hur du använder det och vilken du ska använda?

Hur använder man ögonskugga och hur lägger man den bäst? Vilken ska man använda och vilken passar bäst för olika tillfällen?

Se våra produkter för ögonskugga.

Såhär lägger du ögonskugga: 

 1. Lägg primer på ögonlocken. En ögonskuggsprimer ser till att din ögonskugga sitter länge utan att lägga sig i veck. Applicera med fingrarna och vänta en halv minut innan du fortsätter med ögonskuggan.
 2. Fyll i globlinjen med en beigerosa skugga. En större, lite rundad och fluffig pensel är perfekt för shading.
 3. Måla skimrig ögonskugga på ögonlocken. Använd en platt makeuppensel och lägg skimrig ögonskugga på hela ögonlocken. Den platta penseln gör det lätt att få intensiv färg på ett tydligt avgränsat område, som ögonlocket. Skimret lyfter fram ögonlocken fint.
 4. Borsta mörk skimrig ögonskugga på ögonlockens yttre del. Använd en rundad luftig borste som ger ett mjukare färgresultat och måla uppåt och utåt för att ge ögonen ett lyft.
 5. Använd en större fluffig pensel som tonar ut ögonskuggan fint och måla en mörk nyans i yttre ögonvrån för att ge din ögonmakeup mer djup. 
 6. Välj en mindre pensel med täta borststrån och måla lila ögonskugga intill de undre ögonfransarna. Den mindre rundade penseln är perfekt till skuggning under ögonen.
 7. Spraya settingspray på en liten tät pensel och lägg vit skimrande skugga i din inre ögonvrå. Det ljusa skimret i ögonvrån piggar upp din blick. 
 8. Markera dina ögonfransar genom att rama in ögonen med matt mörkbrun ögonskugga på en snedskuren pensel. Måla så nära ögonfransarna du kan. Avsluta med settingspray för att få din look att hålla. 

Vilken ögonskugga framhäver dina ögon bäst?

Brun ögonfärg: välj ögonskuggor i gröna, rosa, grå, beigea och blå toner.

Blå ögonfärg: välj ögonskuggor i varma toner i orangea, guldiga och bruna nyanser.

Grön ögonfärg: välj ögonskuggor i lila eller röda nyanser.

Grå ögonfärg: välj mörka nyanser av brunt och svart samt guldiga ögonskuggor.


Vilken borste ska jag använda?

För att applicera en snygg ögonskugga både till vardags och fest finns det några sminkborstar du måste ha. Bra sminkborstar är viktiga för en perfekt look och de behöver inte kosta en förmögenhet! Om du vill lägga en snygg ögonskugga ska du använda följande sminkborstar: 

Se våra produkter för ögonskugga.
 • En platt sminkborste för att applicera ögonskugga på ögonlocket
 • En sminkborste att applicera ögonskugga i globlinjen med 
 • En blending borste
 • En mindre snedskuren borste för att måla en eyeliner eller andra små detaljer

Relaterade artiklar