Vad innebär Under eyeshadow trend och hur gör man?

Vad innebär Under eyeshadow trend och hur gör man?

Undershadow makeup kan vara det bästa sättet att lyfta vad som kan vara en grundläggande ögonlook och att ha en bra ögonskuggspalett är något många människor och skönhetsälskare drömmer om. 

När man gör denna makeup så handlar det främst om att leka med olika färger och texturer. Denna sminkningen kan vara lite svår men som tur är så finns det en tutorial på hur du enkelt kan göra detta! 

Skillnaden mellan ett rökigt öga och en undershadow är att istället för den klassiska mörka kladdningen på underögat, skapar man en elektrisk pop av färg som ger all uppmärksamhet till ögonområdet utan att kräva en blandningskompetens på expertnivå .

För att kunna uppnå denna djärvaste och mest ikoniska underskugga måste hela ögonområdet vara väl förberedd och grundad. När du har förberett din hud, se till att välja en lätt concealer som inte sätter sig på linjer under ögonen och blanda in den ordentligt. Ställ in dem med en inställning eller genomskinligt pulver för att hindra dem från att röra sig.

För att balansera ögonlooken, se till att göra en mjuk och subtil skugglook i de övre ögonlocken och rita på en långvingad liner . 

Du kan till och med förlänga din liner hela vägen till den inre ögonvrån och dra ut den för den kvava cat eye-finishen. Detta kommer att förlänga ögonen och få färgen på din skugga att bli ännu mer. Sen är det det roliga. Välj en djärv och pigmenterad ögonskuggsfärg och klappa den på linjen under ögonen med en tunn ögonskuggsborste men kör den inte för långt ner i ögonområdet. Du vill att pigmentet ska koncentreras i en linje direkt under ögat för mer av en highlighter under eyeliner-finish.

Fem tips för 

  1. Förbered din hud: Innan du applicerar någon form av ögonskugga, se till att din hud är ren och hydrerad. Applicera en lätt ögonkräm för att återfukta huden runt ögonen och använd en primer för att skapa en jämn yta att applicera ögonskuggan på.

  2. Välj rätt färger: När du väljer färger för att skapa en under eyeshadow-look, försök att välja en färg som kompletterar ögonskuggan som du kommer att applicera ovanpå. Du kan också använda en neutral färg för en subtil look eller en djärv färg för en mer dramatisk effekt.

  3. Använd rätt teknik: Använd en liten ögonskuggsborste för att applicera ögonskuggan försiktigt under ögat. Du kan också använda en fuktad borste för att få en intensivare färg. Se till att blanda ut färgen noggrant för att undvika hårda linjer.

  4. Tänk på kontraster: För att skapa en dramatisk look kan du använda två kontrasterande färger - en för ögonskuggan på locket och en annan för under eyeshadow-looken. Se till att de två färgerna blandas sömlöst för att undvika en ojämn effekt.

  5. Välj rätt ögonskugga: För att få en under eyeshadow-look som håller hela dagen, se till att välja en ögonskugga som är högpigmenterad och lätta att blanda. Använd en ögonskugga som är lätt att bygga upp för att få den önskade intensiteten.

 

Relaterade artiklar