Recension Brow wax pencil

Recension Brow wax pencil

Produkt: Brow wax pencil


Vad är det för något? Brow wax pencil är precis vad det låter som. En penna till ögonbrynen. Mer specifikt en vaxpenna. Pennan har ett vax som man kan skruva ut och ser ut som ett vanligt lypsyl ungefär. I andra änden finns en liten borste i silikon. Vaxet är genomskinligt och fungerar som vanligt vax gör. Man tar helt enkelt och drar vaxet över brynet och sedan kammar man med silikon borsten.

Brow Wax Pencil går att köpa här.


Vad vill man uppnå? Vad man vill uppnå med vaxet är helt enkelt att brynen ska hållas på plats. Eventuellt styla brynen på något annorlunda elle trendigt sätt. Tex kan man använda vaxet för att kamma/borsta brynen uppåt. 


Fördelar: Den största fördelen med vaxet är att det faktiskt håller brynen på plats. För den som har långa buskiga bryn så är vaxet ett snabbt sätt att få dem på plats. Utan att man behöver trimma, noppa eller göra något annat som tar tid. Man slipper spretiga bryn och strån som sticker ut.


Nackdel: Nackdelen är att vaxet inte torkar. Vissa kanske tycker det är bra men det kan upplevas som att brynet är lite kletigt i början innan man vänjer sig. 


Tänk på! Jag tror och min erfarenhet är att vaxet funkar bäst om du har färgade bryn eller naturliga bryn som du inte har färgat eller behöver färga. Jag provade vaxet på ögonbryn som målats med ögonbrynspenna och det färgade av sig på borsten samt blev väldigt kladdigt i hela ögonbrynet. Jag provade därefter borsten på ögonbryn som redan var färgade och resultatet blev mycket bättre. 


Slutsummering: Ett smidigt vax att ta med i necessären. Lätt att använda och ger ett hållbart resultat. Funkar bäst på färgade bryn samt för den som har långa strån och buskiga bryn. 

Brow Wax Pencil går att köpa här.

Relaterade artiklar