Vad ska man tänka på när man plockar ögonbrynen med en pincett?

Vad ska man tänka på när man plockar ögonbrynen med en pincett?
så plockar du ögonbrynen med pincett

Det finns många idéer om hur man ska plocka ögonbrynen med pincett, samt många tips och råd om vad som är bäst. Våra ögonbryn är karaktärsgivande. Dem kan få oss att se arg eller mild ut. Dem kan ge oss en glad eller ledsen uppsyn. Och allt bara genom att ändra några linjer på våra ögonbryn.

Dina ögonbryn ramar in ditt ansikte och ger dig ett unikt utseende. Så vad behöver du tänka på när du plockar dina ögonbryn med en pincett?

Vilka hjälpmedel kan underlätta?

När du väljer en pincett så kan det vara lättare att ha en med snedskuren tipp. Det kommer bli lättare för dig att se under tiden som du plockar. Det blir också lättare att få tag på stråna. Använd en naturlig spegel, hellre än en förstorad, så att du inte bara fokuserar på små detaljer. Då blir det lättare att plocka lagom mycket.

För dig som vill trimma dina ögonbryn först, till exempel om du har långa strån, kan du använda en ögonbrynsborste och en liten sax. Kamma stråna rakt upp, och klipp dem till den längd du vill ha.

När är bästa tiden att plocka ögonbrynen?

Huden är känslig och när du plockar dina ögonbryn med pincett så måste du vara försiktig så att du inte skadar hårsäckarna. Skadade hårsäckar kan ge dig problem under en längre tid. Bästa tiden att plocka är när huden är mjuk och porerna är öppna, till exempel efter en varm dusch.

Ett annat tips är också att du plockar dina ögonbryn i dagsljus, gärna nära ett fönster. Lampan i badrummet kan lätt bli för stark, så att plocka i dagsljus kommer att hjälpa dig att plocka din ögonbryn så att det ser naturligt och vackert ut.

Vilken form ska dina ögonbryn ha?

Dina ögonbryn är personliga. Att följa dina egna ögon när du plockar dina ögonbryn kommer att ge dem en helt unik look, symmetriskt utformad efter dina helt unika drag. Så använd en penna, eller din pincett, för att märka ut några grundläggande streck.


Lägg pennan mot din näsvinge och låt den peka rakt upp, i linje med ditt ögas innerkant. Markera med en ögonbrynspenna eller eyeliner, vart ditt ögonbryn ska börja. Luta sedan pennan lite snett, medan du tittar rakt fram, från näsvingen via irisen. I den vinkeln ska ditt nästa streck dras. Det är där som ditt ögonbryn ska vara som högst. Det tredje strecket ska gå i linje med näsvingen till ytterkanten av ditt öga.

Var ska man börja plocka och var ska man undvika att plocka?

När du börjar plocka dina ögonbryn, så börja nedifrån, längs kanten närmast ögat. Sträck ut huden lite lätt med hjälp av din andra hand, för att du lättare ska kunna komma åt. Försök att greppa hårstrået vid roten. Dra ut strået i den riktning det växer, för att undvika irriterad hud.

Plocka helst inte hårstrån från ovansidan av ögonbrynet. Forma istället ögonbrynet så som du vill ha det från undersidan för att få bäst resultat. Använd strecken som du markerat ut som vägledning. Plocka båda brynen samtidigt, och lite i taget, för att dem ska bli så naturliga och jämna som möjligt. Ta ett steg tillbaka från spegeln då och då, och studera ditt ansikte i sin helhet. Då undviker du att plocka för mycket.

Om du blir nöjd med resultatet kan du hålla efter och plocka ungefär var tredje vecka. Om du vill testa en ny form eller blir missnöjd, vänta då sex till åtta veckor innan du försöker igen.

Läs mer och se stylingverktyg

Relaterade artiklar