Vanliga frågor och svar om ögonfrans och ögonbrynsfärning

Vanliga frågor och svar om ögonfrans och ögonbrynsfärning

vanliga frågor om ögonbrynsfärgning och ögonfransfärgning

På denna sida har vi samlat de vanligaste frågorna, samt svaren runt ögonbrynsfärgning och ögonfransfärgning. Detta gör vi för att det ska vara enkelt för dig att hitta svar på de frågor du kan tänkas ha när eller om du funderar på att färga ögonfransar eller ögonbryn.

 

Vad är ögonbryns- och ögonfransfärgning?

Färgning av ögonbryn eller ögonfransar är en behandling som görs för att lägga på semi-permanent färg till ögonbryn eller ögonfransar. Detta görs för att förbättra och definiera dina ögonbryn eller ögonfransar samt framhäva dina ögon.

Hur lång tid tar det att göra ögonfransfärgning eller ögonbrynsfärgning?

Beroende på om du gör det själv eller om något gör det åt dig kan tiden variera. Men räkna med att det tar mellan 20-30 minuter totalt. Man ska aldrig stressa när man gör färgning av ögonfransar eller ögonbryn. Följ alltid instruktionerna till fullo och var noggrann med att inte låta färgen verka för länge. Det beror även på hur ljusa eller mörka ögonbryn eller fransar du önskar och vilken färg du väljer. Mörkare färg tar helt enkelt längre tid.

Hur länge håller ögonbrynsfärg eller ögonfransfärgning?

Vanligtvis så håller det i 4-6 veckor med bevarad effekt (ibland även längre). Det som avgör hur lång tid det håller är hur snabbt håret växer (ögonfransarna och ögonbrynen), vilken din naturliga färg är samt kvaliteten på färgningen som används. Det är också viktigt att behandlingen har genomförts korrekt. En korrekt behandling håller längre. Använder du keratin-serum efteråt kan du även få det till att hålla längre och få en bättre upplevelse och look.

Vilken färg ska jag välja för mina ögonbryn eller ögonfransar?

Vi rekommenderar att färgen på dina ögonbryn alltid ska matcha din hudtyp och reflektera din hårfärg till en viss grad. Ögonbrynen ska vara 2 nyanser mörkare än ditt huvudhår för en naturlig look. Om du vill ha en mer dominant och mer utstående look ska du satsa på kontrastfärger.

Jag är känslig för allergier - kan jag färga ögonbrynen?

Om du har upplevt allergier mot färg eller liknande ska du inte färga ögonbrynen. Man ska alltid göra ett "patch-test" där man testar om man är allergisk mot färg eller creme (developer) innan man genomför behandlingen.


Kan jag färga ögonbryn och ögonfransar ofta?

Färgen håller mellan 4-6 veckor och du bör inte färga oftare än så.


Vad ska jag undvika när jag färgat ögonfransar eller ögonbryn?

Under de första 24 timmarna ska du undvika att tvätta håret, ögonen, ögonbrynen eller simma eftersom dessa aktiviteter kan göra att färgen försvinner.

Har du fler frågor som inte finns med här? Skriv till oss så lägger vi in dessa.

Vill du köpa färg för ögonfransar och ögonbryn? Beställ här.

Relaterade artiklar