Vanliga frågor och svar om ögonfransfärgning

Vanliga frågor och svar om ögonfransfärgning

Ögonfransfärgning är ännu en av de trenderna som de flesta verkligen vill testa, för vem vill inte ha mascara effekten på sina fransar utan strulet med att faktiskt applicera mascara? Därför har vi samlat en del vanliga frågor kunder har kring ögonfransfärgning och svarat på dem för att hjälpa alla som tvekar på att testa färga ögonfransarna hemma själv!


Vad är ögonfransfärgning?

Ögonfransfärgning är en behandling som görs för att semi-permanent färga fransarna, ofta svarta, då man tycker att ens egna inte syns tillräckligt mycket, eller för att man vill få effekten av mascara utan att behöva applicera mascara varje morgon. Tänk på det lite som att tona håret!


Hur bör efterbehandlingen se ut av fransarna?

Förutom att man bör hålla sig borta från att tvätta ansiktet, så bör man även inte simma, varken i pool eller i havet. Detta för att minska risken att färgen försvinner från fransarna och alltid ditt jobb eller alla pengar du spenderat har varit i onödan! Om man vill vara extra försiktig ska man även undvika att tvätta håret då vatten kan hamna i ögonen och äventyra färgningen.


Hur lång tid tar det att färga fransarna hemma?

Det finns ingen exakt tid man ska förvänta sig när det kommer till att färga fransarna eftersom alla gör saker olika snabbt, eller långsamt. Vi skulle estimera att det tar mellan 20-30 minuter, med förberedelse, men som sagt så kan det ta längre tid om man är mer försiktig och brukar genomföra saker i en långsammare takt.


Kan jag färga fransarna när jag har känsliga ögon?

Eftersom produkten inte ska hamna i dina ögon finns det en stor chans att du kan färga fransarna utan problem, men det är alltid viktigt att läsa igenom ingredienserna och se om någonting bland dem brukar irritera dina ögon. Eftersom krämen som man applicerar på fransarna är gjord för just fransarna så fungerar ingredienserna i krämen ofta för även känsliga ögon. De flesta företag använder naturliga eller iallafall milda ingredienser. Men som sagt, vet vad du är känslig mot och kolla ingredienslistan! 


Gör fransfärgning ont?

Att färga fransarna ska absolut inte göra ont! Om du råkar få krämen i ögonen när du tvättar av dem eller medan du sätter på krämen kan det alltid stickas och kännas obekvämt, men det är lätt att tvätta bort och börja om! Men om det gör ont längs fransraden eller i ögonen under appliceringen är det bäst att tvätta bort krämen och läsa på om du kan vara känslig eller allergisk mot någon av produkterna. Fransfärgning ska inte alls vara någon obekväm behandling som gör ont, det ska vara njutbart och roligt att testa på med fina resultat, kom ihåg det.

Läs mer och beställ ögonfransfärg här.

Relaterade artiklar