Hur skapar man smala ögonbryn?

Hur skapar man smala ögonbryn?

Letar du efter en guide för att forma dina ögonbryn perfekta smala? Här listar vi knep för att visa hur du formar rätt och tipsar om produkter som hjälper!

Vackert formade ögonbryn är en av de viktigaste delarna i vår makeup. Det ät även något som får stor stort resultat på vårt ansikte. En bra form på ögonbrynen kan öppna upp ögonen och ge ett yngre intryck. Dåligt skötta bryn kan stänga ögat och dra ner hela sminkningen. Det har återigen blivit modernt med smala ögonbryn. Men hur skapar du denna formen?


Hur gör man smala ögonbryn utan att trimma?


Om du vill göra smala ögonbryn utan att behöva trimma dina bryn eller noppa dem med pincett, prova att använda en transparent gel. Testa att dra gelen på brynhåren, åt sidan lite. Gör man detta så framhäver man inte alls buskigheten i brynen. Ögonbrynen blir direkt hälften så stora. 

Formen på brynen ska vara åt ”måsvingehållet”. Då lättar man upp ögonbrynet. När du ska fylla i ögonbrynet, framhäv då inte hela brynet utan lägg fokuset på mitten. 

Testa en brow soap eller brow fixation.


Hur gör man smala ögonbryn med ögonbrynsredskap?


Om du vill göra dina ögonbryn smalare med ögonbrynsredskap så kan du till att börja med använda en trimmer och trimma dina ögonbryn. Använd bara trimmern vid behov om du vill ha smala bryn. 

Om du har buskiga ögonbryn eller långa hårstrån så kan du använda en brynas och trimma lätt med den. 

Att fixa brynen med en sax gör du lättast genom att borsta brynen ner med hjälp av ändan på en brynborste. Du kan även använda en ögonbrynsgel eller en ren mascaraborste tex. 

Ta saxen och klipp stråna som hamnar utanför formen på dina ögonbryn. 

Tips på redskap du kan använda:

 Relaterade artiklar