Vanliga frågor och svar om ögonfransar?

Vanliga frågor och svar om ögonfransar?

I denna artikel har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om ögonfransar. Har du en annan fråga är du välkommen att kontakta oss så lägger vi till denna.

Hur får man längre och fylligare fransar?


Ta hand om fransarna:

Dina ögonfransar behöver, precis som ditt hår och din hud, mycket omvårdnad och kärlek för att kunna växa och bli långa. För att minimera slitage på fransarna kan man till att börja med investera i skonsam makeupborttagning och en mascara som går att tvätta bort lätt. Ju mer du sliter och drar i fransarna desto större chans är det att de skadas och i värsta fall trillar av. 


Använd ögonfransserum:

Ögonfransserum har blivit en av skönhetsvärldens mest använda metoder för att få långa, fladdrande fransar. Serumet gör dina strån längre genom att förlänga ögonfransens tillväxtfas. Franserumet stimulerar också hårsäckarna att producera nya hårceller och därmed öka fransarnas tillväxt. 


Använd ricinolja!

Trots att det inte finns några vetenskapliga bevis för att ricinolja faktiskt gör dina fransar längre, är det många som påstår att regelbunden användning har fått deras fransstrån att växa. 

Ricinolja har återfuktande egenskaper vilket gör fransarna mer motståndskraftiga, vilket i sin tur leder till längre fransar. Har du inre ricinolja så funkar kokosolja också bra eftersom att det har en liknande effekt.


Välj rätt mascara!

Mascara är ett av de mest effektiva sätten att direkt få långa och snygga fransar på. Tråkigt  nog har mascara en vana att torka ut fransarna, det i sin tur kan göra fransarna mer sköra. Om mascaran är ett måste i din sminkrutin kan det därför vara en bra idé att investera en mascara som innehåller vårdande och fuktgivande ingredienser. Några ingredienser att hålla koll efter är superantioxidanten Vitamin E och återfuktande oljor. 


Hur får jag mina fransar att växa?

6 tips på hur du kan få dina fransar att växa snabbare. 

  • Ta en paus från din mascara, mascara har tendenser att slita på dina fransar. 
  • Ta försiktigt bort sminket före läggdags. 
  • Skippa fransböjare, det minskar risken för att dra ut fransar. 
  • Undvik lösögonfransar och fransförlängningar.
  • Prova ett tillskott för hårväxt.
  • Applicera olja med vitamin E.

Varför är mina ögonfransar korta, ljusa eller glesa?

Det finns flera orsaker till att dina fransar kan vara korta, ljusa eller glesa men de vanligaste orsakerna brukar vara:

  • Genetik, beroende på din bakgrund så kommer dina fransar vara kortare i längd eller ljusare i färg. 
  • Ålder, desto äldre man blir tenderar ögonfransarna att bli glesare. Detta pågrund av att växtcykeln blir långsammare. Det tar längre tid att låta nya fransar växa ut efter att de gamla fallit av. 
  • Felaktig skötsel, om man använder en uttorkand mascara, lösögonfransar eller ögonfransförlängning kan det leda till glesa, sköra och korta fransar.
Otillräcklig näring, för hälsosamt hår behöver hårsäckar en viss mängd vitaminer och mineraler. Otillräcklig näring kan även innebära att håret som växer ut blir skörare och mer benäget att gå av.

Relaterade artiklar