Fyra enkla tips för användning av mascaraborste till fransar och ögonbryn

Fyra enkla tips för användning av mascaraborste till fransar och ögonbryn
mascaraborste för ögonbryn och ögonfransar

De bästa skönhetsverktygen är de som multi-task-vertyg, det vill säga verktyg som du kan använda till mer än en sak. När du kan använda en produkt för flera olika ändamål sparar du både pengar och värdefullt sminkförvaringsutrymme.

Verkar som en no-brainer, eller hur? Tja, det är mycket troligt att det finns ett vanligt skönhetsverktyg som du bara använder för ett ändamål när det faktiskt kan användas för många: den ödmjuka mascaraborsten. Det kanske inte har fallit dig in att din mascaraborste kan användas till så mycket annat än att applicera mascara.

Förpackningar med mascaraborstar är ganska billiga, och du kan hitta dem online hos oss eller i skönhetsbutiker. Du kan också gärna återanvända trollstaven från en mascara som du inte gillar – rengör den noggrant först med sminkborttagningsmedel.

När du har en ren mascarastav, använd den för att...

1. Ansa ögonbrynen.

Detta är ett av de enklaste och mest användbara sätten att återanvända en mascaraborste. Om du bara vill piffa till dina bryn lite, borsta en torr mascaraborste genom dem, vinkla lite uppåt. Om du vill lägga till lite håll, spraya lite hårspray eller till och med badda lite vaselin på staven först. Det kommer att återuppliva dina bryn helt och få dem att verka tjockare och snyggare med ett svep.

2. Tämja hår som sticker ut

Om du ständigt har irriterande hår som sticker ut eller babyhår som sticker ut från din frisyr, ta bara en mascaraborste med hårspray på och borsta de dåliga pojkarna platt.

3. Skapa din perfekta mascara.

Har du någonsin upptäckt att du älskar formen och storleken på en mascaraborste, men föredrar en annan mascaras formel? Stick helt enkelt in trollstaven med mascara #1 i tuben med mascara #2 för att skapa din Holy Grail-mascara. (Den enda varningen är att naturligtvis inte varje mascara-borste passar in i varje tub.)

4. Skick fransar.

Ricinolja används av många kvinnor för att konditionera och stimulera sina ögonbryn eller ögonfransar. Att använda det på dina bryn och ögonfransar kan hjälpa dem att växa tjockare, starkare och glänsande – men det är en smärta att försöka ta på den. En ren mascaraborste gör det mycket mindre jobbigt, och det säkerställer att du täcker varje.

Relaterade artiklar