Hur får man ögonfransarna att växa?

Hur får man ögonfransarna att växa?

Ögonfransar är någonting som alltid ansetts vackert runt om i världen, och ofta handlar det då om hur långa våra ögonfransar är. Ni har säkert träffa på en person med extremt långa ögonfransar och tänkt för er själva “wow vad fina! Jag önskar att mina ögonfransar kunde se ut så!” och det kan dem. Här kommer tips på sätt och produkter att använda för att få dina ögonfransar att växa och blir fylligare.


Varför har vi ögonfransar?

Först och främst är det värt att nämna att våra fransar faktiskt sitter på våra ögon av en anledning, de är där för att skydda oss. Vi har väldigt sköra ögon som måste återfuktas ofta, däribland blinkar vi så ofta som vi gör, och om lufttrycket mot våra ögon blir för mycket torkas dem ut. Våra ögonfransar finns då till för att stoppa, eller iallafall minska, lufttrycket och se till att ögat inte blir för torrt. Ögonfransar minskar också solljuset som slår mot våra ögon, samt att ögonfransar kan varna om faror. Precis som kattens morrhår så känner ögonfransar av när någonting kommer för nära dem, och då blundar ögat automatiskt för att stoppa faran. 


Tips:

Först tåls det att säga att det lättaste sättet att få längre fransar är att lämna dem ifred. Gnugga inte för mycket i ögonen, var försiktig om du använder en ögonfransböjare, plocka och dra inte i fransarna och var försiktig när du tar bort mascaran runt ögonen. För mycket tryck på fransarna och de kommer gå av. Undvik mascara ibland också, då mascara torkar ut fransarna och gör med tunna och livlösa. 


Nu kommer vi fram till de riktiga tipsen på hur man kan få sina ögonfransar att växa. Ricinolja är en olja som hjälper ögonfransarna att växa, och de är inte speciellt dyra att köpa heller. Ricinolja har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som ger dig fylligare och längre fransar. Ricinolja håller även alla mikroorganismer i stort, vilket också minskar risken för håravfall. På vår hemsida hittar ni en perfekt ricinolja som hjälper era fransar att bli fylligare och längre!

En produkt som fått bra recensioner och goda resultat från sina användare är COMOTINI EYE LASH SERUM. Ett bra serum med aktiva ingredienser som ger resultat redan efter 2 veckor, dessutom till ett rimligt pris!


En annan produkt som kritiker och privatpersoner älskar att använda för sina fransar är Xlash. Xlash är ett ögonfransserum som ses som ett lite billigare alternativ till andra fransserum, och på internet finns oändligt många positiva recensioner kring serumet och hur fantastiskt bra det faktiskt fungerar. Xlash använder sig av korallextrakt som tillför viktiga mineraler som i sin tur ökar cellförnyelsen. Även denna produkt har vi på vår hemsida!


Nanolash är ett annat mineral rikt ögonfransserum som tagits fram för att stärka och förlänga ögonfransarna. 


Så vad passar dig? Vill du ha ett helt naturligt serum rekommenderar vi ricinolja. Skulle det av någon anledning inte fungera enligt dina önskemål kan det vara värt att testa något annat.

Relaterade artiklar