Ögonfransförlängning - Allt du behöver veta

Ögonfransförlängning - Allt du behöver veta

Ögonfransförlängning: de är det semipermanenta alternativet för att ge dina fransar megavolym, längd och fyllighet utan att applicera ens ett svep med mascara.


Om du någonsin har funderat på att skaffa ögonfransförlängning men känner dig mer än lite förvirrad av alla de olika alternativen, då har du kommit till rätt ställe. Eftersom vi har letat efter experterna för att ge dig en praktisk allt-i-ett-guide med allt du behöver veta om ögonfransförlängning.


Från hur länge de håller, till hur man tar bort dem och de bästa ställena att få dem gjort, det här är vad du behöver veta om ögonfransförlängning


Vad är ögonfransförlängning och hur appliceras det?

En fransförlängningsbehandling innebär att man applicerar individuella syntetiska fransar på varje naturlig ögonfrans för att ge extra längd och volym. De är perfekta för semester, ett stort evenemang eller bara perfekta fransar varje dag. Det tar ungefär en och en halv timme för ett helt set att appliceras, så det är definitivt inte en lunchpausbehandling. Men du kommer att bli förvånad; det är extremt avkopplande och många människor somnar medan de appliceras. Så planera din tid klokt för att hinna med lite sömn under behandlingen.


Finns det olika typer av fransförlängningar?


det finns många olika varianter av längder, tjocklekar och krökningar som du kan välja mellan efter en första konsultation med din terapeut för att få det utseende du vill ha. Du kan också få halva set eller bara hörnfransar – beroende på hur fylliga du vill ha.


Hur länge håller man fransförlängningar?

Fransförlängning håller vanligtvis samma livstid som din naturliga franscykel, vilket är mellan 4-6 veckor. Men för att undvika att de ser fläckiga ut när de växer ut, rekommenderar de flesta franssalonger vanligtvis påfyllning efter 2 eller 3 veckor för att fransarna ska se helt fylliga och enhetliga ut.


Ryska fransar håller i upp till 8 veckor, båda utan underhåll. Fransförlängningarna faller ut naturligt med de naturliga fransarna, varför underhåll kan krävas på grund av att man inte känner till franscykelns tillväxt för varje enskild frans.'

Se våra produkter för ögonfransförlängning.


Hur tar man bort ögonfransförlängning?

För att undvika skador på dina naturliga fransar tas fransförlängningar bäst bort professionellt av din franstekniker. En speciell gel- eller krämborttagningsmedel appliceras och processen tar vanligtvis mellan 10-15 minuter. Vissa salonger erbjuder dock en hemborttagningsmedel, så det är bra att kolla med din tekniker när du har applicerat dem för att se om detta är ett alternativ.


Hur tar du hand om fransarna?

Så hur håller du dina fransar längre? Som med all behandling är det viktigt att följa den rekommenderade eftervården.

Håll dig borta från vattnet

Med ögonfransförlängning innebär detta att man håller fransarna borta från vatten i 24 timmar och värmebehandlingar, som bastu eller ånga, efter att de har applicerats.

Undvik oljebaserade skönhetsprodukter

"Undvik alla oljebaserade produkter runt ögonområdet, särskilt oljebaserade ögonsminkborttagare eftersom dessa löste upp limmet mycket snabbare". Många ögonmakeupborttagare innehåller olja så se till att du får en fransvänlig rengöring för att ta bort ditt smink.

Kamma dem på morgonen

Det är också värt att nämna att dina fransar kan bli lite vridna på morgonen (farorna med att ha ett superfullt fladder) så det är en bra idé att använda en liten spoolieborste för att få dem på plats.


Hur mycket kostar fransförlängning?

Just det, kostnaden. Fransförlängning är inte billigt, och det är definitivt värt att betala priset än att riskera en skräckhistoria med dina fransar. Ett helt semipermanent set kostar vanligtvis uppemot 1500 kr. Men när det kommer till dina ögon, om det låter för bra för att vara sant, är det förmodligen också det. Så var försiktig och se till att du gör det hos någon som faktiskt vet hur man gör.


Om du hellre testar en annan behandling som är enklare och billigare rekommenderar vi lash lift.

Relaterade artiklar