Hur fungerar lösögonfransar & vad är fördelarna med dem?

Hur fungerar lösögonfransar & vad är fördelarna med dem?

lösögonfransar på en tjej

Alla har vi nog stått där framför spegeln med mascara och ögonfranstång och försökt oss på att få till de där långa och eleganta ögonfransarna. Många gånger helt utan resultat. Det kan faktiskt vara svårt att få till de där hollywoodfransarna som alla vackra kändisar har. Men det beror inte på ens egna ögonfransar. Det beror på att de flesta faktiskt använder sig utav lösögonfransar. 

Med lösögonfransar kan man framkalla den där filmstjärnelooken och få långa vackra ögonfransar på ett kick. Vissa människor har naturligt långa ögonfransar och då är det självklart enklare att få till med hjälp av endast mascara. Men för de allra flesta krävs det lösögonfransar för att de ska bli sådär långa och ståtliga. 

Hur gör jag för att fästa lösögonfransar?

För att fästa lösögonfransar är det viktigt att läsa på instruktionerna för just den modell av lösögonfransar som man har köpt. Det finns nämligen lite olika vis att fästa dessa fransar på. Det kan därför kännas svårt och krångligt att börja använda sig av lösögonfransar, särskilt om man inte tidigare har någon erfarenhet av det. 

Lösögonfransar som man fäster med hjälp av ett lim är det allra vanligaste. Det är ett lim som får fransarna att fästa på ens egen fransrad och det är inte svårt att få bort. Man tvättar bort det med hjälp av tvål och vatten efter det att man har avlägsnat sina lösögonfransar. 

En del lösögonfransar sätter man dit några i taget och andra varianter fäster man hela raden med fransar på samma gång. Vilken variant man ska välja där är helt upp till en själv. En del föredrar de fransar man sätter på styckvis för att de tycker att det blir snyggare. 

Sedan finns det också fransar man sätter dit med hjälp av en magnet. Med dessa lösögonfransar behöver man inte använda sig av något lim för att fästa dem, utan man fäster dem helt enkelt med magnet. Magnetiska fransar har blivit väldigt populära. De är smidiga att både sätta på, samt att ta av och de ger ett väldigt fint resultat. 

Den stora fördelen med lösögonfransar

Det kan vara lite svårt i början om man inte är van att hantera lösögonfransar. Det är smått och det är pilligt, men övning ger färdighet som det så fint heter. Den stora fördelen med att använda sig av dessa fransar är att man knappt behöver använda sig av någon mascara. Lösögonfransarna är redan långa, mörka och vackra, så egentligen krävs det inte något mer än så. Vill man så kan man måla sina egna fransar lite grann med mascara innan lösögonfransarna åker på, då smälter ens egna fransar in lite mer tillsammans med lösögonfransarna. När man väl är expert på att sätta fast lösögonfransar så kommer det gå på ett kick. Man sparar då också in en hel del i tid om man använder lösögonfransar, vilket är ett stort plus. 

Relaterade artiklar