Vad man ska tänka på när man färgar ögonbrynen

Vad man ska tänka på när man färgar ögonbrynen

ögonbrynsfärg eller ögonfransfärg

Din ögonbryn, som en ram runt ditt ansikte, ger dig en unik karaktär. Dina ögonbryn spelar stor roll för första intrycket som du gör hos en annan människa. Att färga dina ögonbryn kan ge dig mer karaktär, ge dig en mildare eller tuffar uppsyn och vara en riktigt häftig detalj i ditt vackra ansikte. Att färga dina ögonbryn gör också att du slipper måla dem varje dag. Så vad ska du tänka på när du färgar dina ögonbryn hemma?


Vilken färg ska du välja?


Vilken färg du passar i är helt upp till dig och din egen smak. Vill du helst att det ska se helt naturligt ut, som om det är din naturliga färg? Då ska du välja en färg som är ca. två nyanser ljusare än din hårfärg. Eller är du bland dem som vill skapa ett starkare intryck och framhäva ögonbryn genom att välja en kontrastfärg?


Som sagt, ditt val är personligt, och du kan upptäcka och utforska precis som du vill. Men för dig som känner dig osäker, eller är ny, så kan du använda tipset ovan, och börja med en nyans något ljusare än din hårfärg. Ett annat sätt att bidra till det naturliga utseendet är att välja en färg som är neutral eller kallare. Varma och gula nyanser gör att det kan se lite onaturligt ut.

Läs mer och beställ ögonbryns- eller ögonfransfärg.


Vad behöver du tänka på innan du färgar?


När du har valt färg så är det dags att förbereda dina ögonbryn. Se till att de är formade och trimmade så som du vill ha dem. Se också till att rengöra dina bryn noggrant innan du börjar färga, så att det inte är några sminkrester kvar.


Om du lägger på vaselin runt brynet så slipper du få färgrester på huden runt om. När det hamnar färg på fel plats, så kan du bara torka bort det med en ren pensel eller en tops, och lägga på lite ny vaselin.


Utrusta dig själv med något att lägga på färgen med. Till exempel en ögonbrynsborste, en liten pensel eller en orangepinne. Orangepinnen är ett bra verktyg sedan när du ska dra av färgen igen. Läs också på hur man blandar ut färgen korrekt.


Vad ska man tänka på när man färgar?


Ta ett bryn i taget. Lägg på lite färg på det verktyg du valt. Börja med att lägga på färgen från tinningen och jobba dig inåt. Följ brynets form. Med hjälp av en tops och vaselin kan du, efter att färgen är pålagd, redigera formen på ditt ögonbryn och fixa skarpare linjer. Låt färgen ligga kvar mellan 2-10 minuter. Kom ihåg att ju längre tid du har kvar färgen, desto mörkare kommer dina bryn att bli.


När du känner dig nöjd så kan du börja med att försiktigt skrapa av färgen med orangepinnen. Badda sedan försiktigt med fuktade bomullspads, tills all överflödig färg är borta. När du tvättat rent, gå då över dina bryn en sista gång med en pincett för att ta bort hårstrån som lagt sig fel. Använd gärna svalkande och lugnande ögonkräm på brynen efteråt.


Hur ofta ska man färga?


Snygga bryn kan kräva regelbunden färgning, ungefär var tredje vecka, eftersom färgen slits bort när du tvättar ditt ansikte varje dag. För att dina bryn ska hålla längre kan du fylla i dem med en penna när du tycker att de börjar se lite bleka ut. Det fungerar också med färgad ögonbrynsgel. 


Så enkelt är det att fixa snygga, färgade ögonbryn hemma.

Relaterade artiklar