Hur kan du få tjockare hår?

Hur kan du få tjockare hår?

Ett tjockt och hälsosamt hår är nog det som vi alla eftersträvar att ha, men det är inte alltid lätt att ha sådär tjockt och vackert hår som folk i filmer och reklamer har. Inte heller är det lätt att hitta snabba och effektiva genvägar för att nå slutmålet, och just därför är vi här för att hjälpa till.


Mindre värme:

Om du känner att ditt hår är tunt, lite livlöst och saknar volym, kan detta bero på hur mycket värme du använder på håret. Inte bara handlar det om hur ofta plattången tas fram för att släta ut håret som under natten blivit lite vågigt, det handlar även om hur ofta du använder hårfönen för att torka håret samt hur varmt du har temperaturen på vattnet i duschen. Ofta ser folk förvirrade ut när man förklarar att en kallare temperatur på vattnet när man sköljer håret är mycket bättre för håret, men känns det egentligen inte ganska logiskt? Värme är alltid dåligt för håret, då bör en avkyld temperatur på vatten vara bra, ellerhur?


Förutom att söuta med all onödig värme applicerad på hår finns det alltid produkter som kan skydda mot värmen. Det finns tusentals olika värmeskydd sprejer och krämer där ute som skyddar håret mot värmeskador, och även om man inte plattar eller fönar håret kan man ändå använda värmeskydd om vädret ute är varmt.


Regelbundna besök till frisören:

Om ditt hår känns tunt är ett bra tips att oftare besöka frisören. Det kan såklart kännas tråkigt att klippa håret ofta om du vill spara ut det, men då gäller det att tänka på välmåendet för ditt hår. Var fjärde eller till och med var tredje vecka är det som rekommenderas för att behålla hälsosamt och tjockt hår. Såklart är det endast topparna som behöver klippas då! 


Din kost: 

Att ha en välbalanserad kost är också extremt viktigt för tjockare och fylligare hår. Man måste äta varierat, men det viktigaste att få i sig är olika mineraler och vitaminer. Om du känner att du inte får i dig tillräckligt med vitaminer genom den vanliga maten du konsumerar kan du alltid lägga till kosttillskott. Det finns flera olika sorters kosttillskott som tagits fram just för att hjälpa hårväxten, och då inte bara längden på håret utan också tjockleken på det. 


Kallt vatten:

Det kan låta konstigt att säga att man bör använda kallt vatten på håret i duschen, eftersom vi nog alla vuxit upp med att använda varmt vatten. Såklart behöver du inte använda kallt vatten under hela duschen, (det är dock också bra) utan istället räcker det med att ha håret under kallt vatten i cirka en minut i slutet av duschen. Detta stänger ihop hårsäckarna, som då stänger inne all fukt och allt det som är bra med vårt schampo och balsam för att sedan kunna återuppbygga sig självt och bli tjockare och fylligare. 


Kom ihåg att när det kommer till hår är oftast den lättaste vägen den rätta vägen. Det spelar inte stor roll hur mycket produkter du sätter i ditt hår om din kost är ohälsosam och du inte tar hand om din kropp. Hur ditt hår ser ut är en reflektion av ditt inre mående, och inga produkter kan gömma det. Så kom ihåg att alltid ta hand om insidan innan du försöker fixa utsidan!


Använd en derma eller skinroller

Ursprungligen användes derma rolling av hudläkare som ett sätt att läka ärr och föryngra huden. Punkteringar och mikrosnitt kan läkas med sina hudförbättrande fördelar. Men enligt studier tror man också att de kan förhindra håravfall och främja hårväxt. Genom att förbättra blodcirkulationen i hårbotten och stimulera cellregenerering ger det en hälsosammare miljö för håret att växa bra.

Här hittar du våra dermarollers:

Relaterade artiklar