Hur trimmar man ögonbrynen på bästa sätt?

Hur trimmar man ögonbrynen på bästa sätt?

Att ha fina ögonbryn är något många strävar efter. De senaste åren har ögonbrynen varit i centrum i skönhets och kosmetika världen. Marknaden har fullständigt exploderat när det kommer till olika stilar, produkter och tekniker.

Buskiga ögonbryn med en massa strån som sticker ut lite här och var gör att det lätt ser vildvuxet ut. Konturerna på ögonbrynen försvinner och man vill inte behöva lägga pengar och tid på ett salongsbesök. Att plocka ögonbrynen är inte så svårt som det låter och du kan med rätt verktyg och rätt teknik få en perfekt form på nolltid. Hur trimmar man sina ögonbryn på bästa sätt? Vilket verktyg är bäst att använda?

Ögonbrynstrimmer, ögonbrynsknivar, pincett eller ögonbrynssax?

En ögonbrynstrimmer är snabb, enkel och effektiv att använda om du vill få fina ögonbryn. Ögonbrynstrimmer är snabb att använda samt helt smärtfri. Köper du en ögonbrynstrimmer på rätt ställe så kan du få en ögonbrynstrimmer med mjuka och effektiva skärhuvuden, samtidigt som du slipper rodnad och irriterad hud. Använder du trimmern varje dag så kommer inte håren hinna växa ut och du kommer alltid ha perfekt formade ögonbryn.

Ögonbrynsknivar funkar precis som en vanlig rakhyvel. Skillnaden är att ögonbrynskniven är speciellt utformad för ögonbrynen. De microfina bladen på kniven gör att du enklare når precision. Ögonbrynskniven kan även användas för att ta bort oönskad hårväxt på haka, bikinilinje och överläpp.

Pincetten passar den som vill och tycker om att noppa sina ögonbryn. En pincett ska vara vass och helst vinklad, det gör det lättare att noppra ögonbrynen. En vass pincett minskar även risken för rodnad och skador på huden. Pincetten är inte bara bra när det kommer till att noppa brynen eller ta bort oönskad hårväxt. Den funkar även om man behöver ta bort andra saker som är små, som tex en sticka i handen.

En ögonbrynssax är till skillnad från en vanlig sax, ofta vinklad och böjd för att göra det lättare att klippa rätt. Det eftersom att du ska få det resultat du önskar. Om du upplever att några strån i ditt bryn är för långa eller om du vill ha en mer definierad form utan att plocka för mycket så kan ögonbrynssaxen vara ett hjälpsamt verktyg.

Produkter till ögonbrynen som kan vara till hjälp:

Om man har buskiga bryn eller långa strå och väljer att trimma brynen med en sax, så är en rekommendation att använda en ren mascaraborste eller en ögonbrynsgel för att kamma ner stråna och få de på plats.

Om man ska mäta ut och markera var man ska trimma eller noppa så kan man mäta ut från sin näsvinge rakt upp och markera med en ögonbrynspenna.

Önskar du däremot att du hade tjockare bryn och mer strån att arbeta med så är ögonbrynsserum någonting som rekommenderas.

Tänk på detta när du ska forma dina ögonbryn:

  • Använd bra ljus när du jobbar.
  • För en naturlig och välvårdad look på brynen, plocka lagom.
  • Använd rätt och bra hjälpmedel för just dina bryn. Då får du ett bra och behagligt slutresultat.
  • Om du använder pincett, se till att den är vass.
  • Noppa utan att det gör ont? Duscha varmt innan, ångan gör att porerna öppnar sig. En isbit funkar också, då den bedövar området tillfälligt.

Se våra produkter för styling av ögonbrynen.

Relaterade artiklar