Vanliga frågor och svar om ögonfransserum

Vanliga frågor och svar om ögonfransserum

I denna artikeln har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren på dessa om ögonfransserum och ögonfransnäring. Har du fler frågor kan du skriva till oss eller kommentera så lägger vi till dessa med svar.

Får man snabbare resultat om man applicerar ögonfransserum på morgonen också?

Det enkla svaret är nej, du får inte snabbare resultat. Anledningen är att hudcellerna arbetar allra bäst på natten, det är också då som hudcellerna förnyas. Produkten får även bättre chans att sjunka in i huden på djupet under natten när man tvättat sig och ansiktet är helt rent. 


Det finns ingen negativ effekt av att använda ögonfransserum på både morgonen och kvällen, men det snabbar heller inte på växt processen. 


Kan ögonfransserum användas tillsammans med kontaktlinser?

Ja, så länge man följer instruktionerna för hur ögonfransserum bör appliceras ska det inte vara några problem. Eftersom ögonfransserum appliceras längs fransraden så ska ingen produkt in i ögonen, detta innebär att kontaktlinserna inte stör produkten eller försämrar resultatet.


 Om du skulle få serum i ögat medan du har på dina kontaktlinser är det bra att för säkerhets skull ta ut linserna och tvätta både dem samt dina ögon noggrant för att undvika oönskad ögonirritation eller skada. Vi rekommenderar även att ta av kontaktlinserna innan serumet appliceras på kvällen för säkerhets skull. 


Om jag använt ögonfransserum i 30 dagar och inte ser resultat, innebär det att fransserumet inte fungerar för mig?

Eftersom alla har olika kvalitet på sina fransar samt olika tillväxtcykler så kommer resultaten se olika ut och komma i olika takt för alla. För vissa kommer resultat synas efter en månad men för andra kommer det ta två månader. Det beror även på vilket stadie i tillväxtcykeln du är då det finns tre stycken, och i endast en av de faserna så växer fransarna.  


Den anagena fasen är den enda fasen där fransarna faktiskt växer, och den varar ungefär 30-60 dagar. Den katagena fasen, då fransarna inte växer, varar ungefär 2-3 veckor medan den sista fasen, då fransarna vilar, varar 3-4 månader. Denna kallas den telogena fasen. Alltså vilar dina fransar mycket mer och längre än vad de växer. Och beroende på vilken fas du startar i så kommer fransarna ta olika lång tid att växa med serum. 


Vi rekommenderar därför att använda ögonfransserum i minst 14 veckor innan du gör ditt beslut om att fortsätta eller inte. 


Kan ögonfransserum användas på ögonbrynen också?

Ja, ögonfransserum kan användas på ögonbrynen. Eftersom ögonfransserum är ett tillväxt serum så innebär det att serumet hjälper hår på kroppen att växa. Såklart är ögonfransserum gjorda specifikt för ögonfransar, så det finns alltid en chans att serumet har mindre effekt på brynen, men för de allra flesta fransserum kommer du kunna se resultat även vid applicering på brynen. 


Kan jag använda ögonfransserum när jag har känsliga ögon?

Denna frågan är alltid svår att svara på eftersom svaret kommer variera från person till person beroende på vad man är allergisk/känslig mot. Det smartaste är alltid att läsa om ingredienserna produkten innehåller för att se om ingrediensen ofta irriterar känslig hy eller gör skada på känslig hy. Ett annat alternativ är att testa produkten i en vecka och se vad som händer, men detta kan innebära en negativ reaktion ifall du faktiskt är känslig mot produkten. 


Det är även smart att läsa alla recensioner om produkten. Har någon annan haft problem med produkten och dess påverkan? Har någon annan med känsliga ögon testat och har produkten isåfall fungerat för dem? Då är det även smart att jämföra olika fransserum för att se vilket som fungerar bäst för känsliga ögon! 

Läs mer och se vårt utbud av ögonfransserum och ögonfransnäring

Relaterade artiklar