Mascara för känsliga ögon

Mascara för känsliga ögon

Om du är någon som lider av känsliga ögon, kan applicering av mascara ofta bli lite av en kamp. Om formulan irriterar dina redan irriterade ögon är chansen stor att du kommer att sluta med mer kladd runt ögonen och ner för kinden än vad som faktiskt är på dina fransar. Och vi vet, det är verkligen väldigt irriterande.


Allt från damm, kontaktlinser, luftkonditionering och allergier (hej, hösnuva) kan orsaka känslighet så det är alltid bäst att välja en mascara som är snällare mot både dina ögon och fransar. Du kan vara känslig mot en ingrediens i mascan. 


Det betyder att man undviker vissa saker som doft (som, när det finns i mascara, tenderar att ha ett mycket högre koncentrat än man tror), hydroxietylcellulosa (förkortat HEC, det används ofta som ett förtjockningsmedel) och isopropylmyristat ( ett lösningsmedel som kan vara väldigt uttorkande).


Det är också värt att leta efter en mascara som inte är svår att ta bort. Överdriven skrubbning av ögonen i slutet av en lång dag är inte idealiskt för dem med känslighet, så att hitta en skonsam ögonsminkborttagare som bara smälter bort formulan utan ansträngning är lika viktigt som att hitta rätt mascara.


Vissa experter kommer dock att rekommendera så kallade "tubing" eller polymermascaror som är vattentäta och lätta att ta bort med bara varmt vatten. När de appliceras täcker de fransarna i små rör och binder till dina naturliga fransar tills de tas bort, vilket gör att de är mycket mindre benägna att orsaka irritation.


Vilken mascara rekommenderar vi för känsliga ögon?

mascara för känsliga ögon

Maybelline Falsies Lash Sensational Washable Mascara är designad för att vara skonsam och bekväm nog att bäras på känsliga ögon, samtidigt som den ger dramatisk volym och längd till dina fransar. Den är formulerad för att minimera risken för allergier, irritationer och obehag, och är ögonläkare-testad och godkänd. Den är också fri från dofter, oljor och parabener, vilket gör den säker och effektiv för dem med känsliga ögon.

Läs mer och beställ Maybelline Falsies Lash Sensational Washable Mascara.

Relaterade artiklar