Hur fungerar ett ögonfransserum och vad är fördelarna med det?

Hur fungerar ett ögonfransserum och vad är fördelarna med det?

I skönhetsvärlden tillkommer alltid nya trender och det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna. Ögonfransserum är en sådan ny grej som kanske inte alla förstår sig på eller riktigt tror fungerar, och just därför finns vi här för att informera och underlätta!


Innan du köper ett serum:

Det finns saker att tänka på innan du ens gör valet att skaffa dig ett ögonfransserum, saker som är väldigt viktiga att tänka på för dina fransars och ögons hälsa. Först och främst är det viktigt att ta reda på om fransserumet har blivit dermatologiskt testat, alltså testat av professionella. Men det är också viktigt att läsa på kring ingredienserna i serumet så att de är säkra. Här kan man även läsa recensioner, finns det många som fått kliiga eller röda och irriterade ögon bör man hålla sig borta. 

Beställ ögonfransserum från Comotini Cosmetics


Hur fungerar ett ögonfransserum?

För att ett ögonfransserum ska fungera måste det påverka växtcykeln, detta sker ofta genom att serumet tränger sig in i hårsäcken under den anagena fasen när håret på vår kropp växer som mest och växer sig längst. Fransarna inkluderat. Efter detta finns två andra faser, den katagena och den telogena fasen, där fransarna inte alls växer utan fokuserar på återhämtning. Den anagena fasen varar mellan fyra till sex veckor, vilket innebär att fransserumet måste arbeta snabbt och effektivt innan fönstret stängs ingen och fransarna gått in i den katagena fasen. 


Fransserum använder sig av vitaminer och mineraler som stimulerar hårväxten ända inne i hårsäcken. Formulan ska förlänga, stärka samt göra fransarna tjockare och fylligare. De ingredienser man bör leta efter i det perfekta fransserumet är aktiva, lugnande samt återfuktande ingredienser som på alla sätt är bra för fransarna. Exempel på sådana produkter är Biotin Peptide, (en ingrediens man ofta ser i hårväxt produkter) Hyaluronsyra, (en ingrediens vi producerar naturligt i kroppen som förebygger att fransarna bryts. De växer sig istället starka och fylliga) samt att det skulle vara ett stort plus om serumet innehöll grönt te extrakt. (detta då grönt te är antiinflammatoriskt samt fyll med växtkemikalier som förlänger den anagena fasen)  

Beställ ögonfransserum från Comotini Cosmetics


Hur appliceras serumet:


  • Först och främst är det viktigt att rengöra ögonen. Allt smink och all smuts måste ha tagits bort innan applikationen kan ske. De flesta frans serumen ska appliceras kvällstid innan läggdags vilket innebär att man bör ha tvättat ansiktet precis innan.  
  • Majoriteten av frans serumen ska appliceras längs fransraden lite som en eyeliner. Det räcker helt enkelt att dra fram och tillbaka med borsten på serumet över fransraden för att det ska fungera. Tänk dock på att läsa instruktionerna först ifall det fransserumet du köpt ska appliceras annorlunda. 
  • Sedan gäller det att ha tålamod. Att få fransarna att växa är ingenting som sker över en natt. Oftast kommer det ta cirka 5-8 veckor innan du börjar se resultat. Det tar tid eftersom dina fransar faktiskt måste få hinna växa ut lite för att något resultat ska synas. Det är efter allt inte de fransar du har just nu som blir påverkade, utan de nya som växer ut efterhand. Kom ihåg att använda serumet en gång om dagen!

Relaterade artiklar