Tips på ögonsmink när du ska resa

Tips på ögonsmink när du ska resa

Självklart vill man se bra ut när man reser! En fin makeup och snygga kläder är för många en del av sinnebilden av att resa. Det är dock lätt hänt att huden känns torr och sminket rinner. Det finns några saker du kan göra för att sminka dig på rätt sätt när du reser.

Färga ögonbryn och ögonfransar

Ett av de enklaste och mest effektiva tipsen är att färga ögonbryn och ögonfransar (Eller något av det). Då har du en grund make-up där du utan problem kan gå ut och ändå känna dig fin. Det håller också i flera veckor så om du inte har tid eller produkterna med dig behöver du inte oroa dig.

Här hittar du färg för ögonfransar och ögonbryn

Less is more

Att resa påverkar hud och hår. På morgonen kan du ha använt all kosmetika som finns i badrummet, sminkat dig som vanligt, men efter en flygtur från Stockholm till London se ut som om du varit vaken hela natten – det gäller särskilt längre resor som pågår hela dagen eller ett helt dygn. 

Det låter tråkigt, men under själva resan är det bästa att ha så lite smink på sig som möjligt. Ju mindre kosmetika som du använder, desto mindre av sminket kan hamna på fel ställe i ansiktet. Man behöver inte resa utan smink, det viktiga är att man sminkar sig på rätt sätt!

Huden

Det tär på huden att resa. Oavsett färdmedel, så kommer du troligtvis att vilja sova: huden kommer då att ligga mot sätet, tåg- eller bussgardinen eller ett fönster – och sminkningen kommer troligtvis då inte att hålla.

Det viktiga som du behöver göra inför din resa är att grunda med en fet ansiktskräm, speciellt om du ska flyga. Man kan till exempel använda en nattkräm. Det är även viktigt att förebygga med vätska, dvs. vatten. Tänk på att dricka lite extra vatten dagen innan så att kroppen och  huden blir mindre uttorkad och du ser piggare ut.

Sminka dig för resan

Genom att använda en bra mascara minskar du risken för pandaögon, alltså att mascaran “trillar” nedanför ögonen och ger dig ögon som liknar en panda. Täck mörka ringar och blemmor med en concealer. Ett tips för att få ett piggt ansikte är att använda lite bronzer på kinder, panna, näsa och haka – men inte för mycket så att det kan se kalkigt ut. Pudra bara lite lätt. Se också till att smörja in läpparna med ett cerat eller läppbalsam. Om du har längre hår kan du sätta upp det i en hästsvans, så kommer håret alltid se välvårdat ut.

Här hittar du ett bra utbud av mascara.

Relaterade artiklar