Bästa ögonbrynsfärgen för rödhåriga

Bästa ögonbrynsfärgen för rödhåriga

Det är vanligt att man har som riktlinje att färga brynen max två nyanser mörkare än håret på huvudet. Det är för att det inte ska se ”hårt och onaturligt” ut. 

Men vilken ögonbrynsfärg passar rödhåriga bäst? Se alla våra färger för ögonbryn.


Kall eller varm ton?

Det beror helt på om man vill att det ska se mer naturligt ut eller inte. Om man har naturligt rött hår, så går även brynens hår i rött, generellt. Har man en varm hårfärg och väljer en kall färg på brynen så kan det kännas ovant, men det kan faktiskt också ge en häftig effekt då de två förstärker varandra. 


Vilken färg?

Brun eller Kaffe ögonbrynsfärg

Depends ögonbrynspennor och deras olika färger och nyanser. 

Taupe

Cendréfärgad nyans som passar dig som är ljusare rödhårig.

Caramel

Naturlig mellanbrun nyans med värme. Passar dig som är rödhårig.

Soft Brown

Mellanbrun neutral nyans som passar många. Passar om ditt hår är mörkare rött eller tex kopparrött. 


Nyans: 

Du vill aldrig att dina ögonbryn och hår ska vara matchande. En nyans mörkare eller ännu ljusare är vanligtvis bäst. För ljusare rödhåriga rekommenderas färgen taupes. 

Mörkare rödhåriga kan välja röda och mörkbruna nyanser för ögonbrynen. När det gäller att fylla i och forma ögonbrynen är nyckeln att göra detta naturligt och inte drastiskt.

När det gäller pulver och pennor måste man antagligen blanda ett par nyanser för att få rätt matchning.


Färga brynen själv: 

Om det är första gången du färgar brynen så är det rekommenderat att gå till någon som är duktig på bryn. Där kan man få hjälp med att forma och färga. Det blir sedan lättare att själv hålla efter hemma.

Vill man ge sig på att testa första gången själv, så rekommenderas det att färga två till tre nyanser mörkare än ditt eget hår. Det ger en naturlig inramning av ögonen. Be om hjälp i en butik för att välja en färg som passar, om du känner dig osäker.

Se alla våra färger för ögonbryn.


Ögon, läppar...

När det kommer till övrigt smink och färger så rekommenderas bla turkost, khakigrönt, marinblått, mörklila, guld och alla jordnära nyanser till ögonsminket. 


Läppfärger – Alla nyanser av rött passar rödhåriga. Mörka läppar så som vinrött, och mörklila, eller ljusa färger som persika, orange och ljusrött.

Se alla våra färger för ögonbryn.

Relaterade artiklar