Vad gör en fransstylist och vad ska man tänka på när man bokar?

Vad gör en fransstylist och vad ska man tänka på när man bokar?

Ögonfransförlängning, även känt som permanenta lösögonfransar eller semi permanenta ögonfransförlängningar, är den senaste trenden som har svept över skönhetsindustrin och har blivit en favorit hos många kändisar.

Själva behandlingen är smärtfri och omfattar syntetiska fransar som appliceras direkt på varje enskild frans.

Vad gör en fransstylist?

En fransstylist arbetar med fransförlängningar. Det finns flera olika tekniker, men alla har samma mål: Ge kunden ett så bra och hållbart resultat som möjligt. En fransstylist jobbar bla med att klistra konstgjorda ögonfransar då på de vanliga för att de ska se längre ut. En fransstylist brukar erbjuda en mängd olika längder, tjocklekar och böj på fransarna så att man kan välja exakt den ”look” man vill uppnå. 

Det kan vara allt från en subtil förbättring till en full på ”falsk lash” effekt. De permanenta lösögonfransar och semi permanenta ögonfransförlängning är lämplig för alla åldrar och gör så att man även får en anti-age look för äldre damer vilket ger en illusion av lyft- och definierade ögonen. 


Vad ska man tänka på innan man går till en fransstylist?

Ingen mascara eller smink på varken fransar eller ögonlock. Undvik även kräm kring området på behandlingsdagen. Du ska också undvika att använda ögonfransböjare, samt permanent fransböjning och fransfärg. Använd inte heller feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning.


Kan man ha smink när man ska göra fransar?

Absolut! Tänk bara på att undvika smink det första dygnet efter behandling för att permanenten ska kunna lägga sig ordentligt. När de första 24 timmarna har passerat, går det bra att använda mascara. Undvik gärna vattenfast mascara för att inte försämra resultatet eller hållbarheten på lash lyftet.


Att tänka på efter din behandling

Undvik vatten de första 24 timmarna. Limmet har en härdningsperiod på ca ett dygn och om fransarna blöts före detta kommer dem att lossna.

Använd inga oljeprodukter på eller i närheten av fransarna, detta gör att limmet löses upp. Tvätta fransarna varje dag och använd ögonsmink som är lätt att ta bort. Undvik vattenfast ögonsmink då du ofta behöver oljebaserad rengöring för att få bort det. och till sist, pilla och gnugga inte i onödan.

Behöver du lash extensions? Läs mer och beställ här.

Relaterade artiklar