Ögonbrynspennor - Hur funkar det och vad ska man tänka på?

Ögonbrynspennor - Hur funkar det och vad ska man tänka på?

En ögonbrynspenna är den vanligaste och enklaste produkten att använda för att fixa brynen. Börja med att skissa fram brynets form. Vill du ha ett så naturligt intryck som möjligt ska du se till att välja en ögonbrynspenna som är en nyans ljusare eller max en nyans mörkare än dina egna bryn. Är du osäker på vilken färg som passar dig? Utgå från ditt hår och den naturliga färg du har på rötterna i hårbotten. 

Hur använder man ögonbrynspenna?

Börja med att borsta brynen uppåt. Gör små, små korta streck och fyll i vart efter. En rekommendation är att du använder en tunn brynpenna om du är lite osäker på exakt hur du ska fylla i brynen. Med en tunn penna får du väldigt bra kontroll över produkten. 

Se till att konturerna på brynet, som utgör själva formen, inte blir för hårda. Fyll sedan i de glesare partierna med små, tunna och tydligare streck som liknar dina egna strån. 

Vad ska man ha för ögonbrynspenna?

En bra tumregel är att nyansen på dina bryn ska kunna gå ihop med din hårfärg på ett naturligt sätt. Om man är blond kan man välja en färg till brynen som är ungefär en eller två nyanser mörkare än ens hårfärg. Om man har brunt hår kan man istället köra på en färg som är en eller två nyanser ljusare.

Tips några några bra ögonbrynspennor:

TIps 1. Suake ögonbrynspenna - Ögonbrynspenna som gör det enkelt att skapa en tilldragane look. Med den specialtillverkade borsten skapar du naturligt definerade bryn som håller från morgon till sen kväll.

Tips 2. Denna vattenfasta ögonbrynspenna i 7 olika nyanser skapar en mer framträdande look som ger extra fokus mot dina ögon.

Tips 3. En smidig, dubbelsidig ögonbrynspenna från L'Oréal Paris med indragbar spets.

 

Relaterade artiklar