Vanliga frågor om mascara - Allt du behöver veta!

Vanliga frågor om mascara - Allt du behöver veta!

Hur ofta ska man byta mascara?

Man vet att det är dax att byta sin mascara när den är gammal. Det finns några tecken på att din mascara är gammal och den behöver bytas ut. Det första tecknet är att din mascara inte håller hela dagen. Det andra tecknet är att din mascara smular och det tredje tecknet är att den luktar konstigt eller annorlunda. Att använda en gammal mascara kan vara farligt. Bakterierna kan orsaka irritation och i värsta fall en infektion i ögat. 


Hur kommer jag ihåg när det är dags att byta mascara?

Ett tips är att märka upp mascaran med vilken månad den ska bytas ut direkt när du öppnar den. Skriv ner detta på tubens undersida med en beständig penna. Då blir det enklare att komma ihåg när det är dags.Vart kommer mascara ifrån?

Den moderna mascaran skapades 1913 av kemisten T.L. Williams åt hans syster Mabel. Mascaran bestod av kolpulver blandat med vaselin. Företaget Maybelline, en kombination av systerns namn och vaselin, blev så småningom ett stort kosmetikföretag.


Vad är mascara tillverkad av?

I de flesta fall består mascara av vax från olika växter, tex karnaubavax eller bivax. Dessa förbättrar mascarans fäste och bidrar till att skapa fylliga fransar. Mascara innehåller också oraffinerad olja som solrosolja eller ricinolja. Dessa vårdar fransarna och stimulerar deras tillväxt.


Kan mascara förstöra ögonfransarna?

Många vanliga mascaror innehåller olika syntetiska kemikalier som kan vara skadliga för dina ögon och dina fransar. Använder man en naturlig mascara med naturligt vårdande innehåll kan man få motsatt effekt. Fransarna kan börja växa och få bättre kvalitet!


Hur tvättar man bort mascara bäst?

  • Vanliga sminkborttagning
  • Tvål och ljummet vatten kan vara en effektiv kombination för att ta bort vattenfast mascara eller bara vanlig mascara.

Se vårt utbud av mascaror


Hur länge brukar en mascara hålla?

En mascara brukar hålla i tre månader och den ska helst bytas efter tre månader. Mascaran innehåller oftast vatten eller olja, och används nära det känsliga ögonområdet.

Kan man använda mascara varje dag?

Även om målet är att få glammiga fransar med hjälp av mascara, är det även viktigt att då och då låta ögonfransarna vila helt från ögonsmink. Varför? Jo, för om man använder mascara varje dag och kanske till och med sover med den ibland kommer det till slut torkar ut fransarna.


Hur fungerar en mascara i 38 grader?

Precis som en vattenfast mascara så håller 38-gradersmascara för vatten, svett och tårar. Skillnaden är att en vattenfast mascara kräver en speciell remover eller en cleansing oil för att ta bort. 38-gradersmascaror lägger sig som ett rör runt fransarna som man sedan tar bort med 38-gradigt vatten, därav namnet.


Vad är skillnaden på en vattenfast och en vanlig mascara?

Vanlig kosmetika innehåller och baseras oftast på vatten. Medan vattenfasta produkter  brukar baseras på bla silikon. En positiv egenskap hos den vattenfasta mascaran är den  lättapplicerad oljiga konsistensen. Vattenfast mascara brukar torka snabbt och man slipper  fula fläckar kring ögonen.  


Vilken är den bästa mascaran?

Relaterade artiklar