Vad är Brow lift och varför ska man lyfta ögonbrynen?

Vad är Brow lift och varför ska man lyfta ögonbrynen?

brow lift - lyft dina ögonbryn

Brow lift eller eyebrow lamination som det också kallas är en behandling som gör att ens bryn formas som man själv vill på ett lätt och smärtfritt sätt. Metoden gör att ens bryn ser tätare och fylligare ut med mycket mer volym. Brow lift är en keratinbehandling där brynens struktur och form ändras. Samma procedur finns även för ögonfransarna och är känt som ett lash lift. Tanken är behandlingen ska forma brynen och ge dem mer volym. Behandlingen kan även utföras i hemmiljö såväl som på en klinik, men det är betydligt billigare att göra hemma. Något som man måste vara extra uppmärksam på när man gör behandlingen hemma är hur huden reagerar på ingredienserna. I vissa fall kan nämligen någon av ingredienserna leda till en allergisk reaktion. Om fallet är sådant bör proceduren avbrytas direkt. Om du vet att du är allergisk ska du undvika behandlingen.

Bästa vägen till fina bryn med brow lift hemma

Inför behandlingen bör ögonbrynen rengöras grundligt. Både stråna och huden ska vara helt rena. Därefter formas brynen genom att applicera permanentvätska på dem. Beroende på behandlingskit görs detta antingen en eller två gånger. Hårstrået öppnas upp för att sedan kunna formas på ett lättare sätt.

Efter det steget är det rekommenderat att brynen behöver en näringsboost. Detta görs genom att applicera keratin som ger dem vitaminer, mineraler och proteiner. Keratinet brukar verka mellan 10 minuter upp till en kvart. Behandlingen tar totalt mellan 50 minuter och upp till 1,5 timmar beroende på utvald procedur och kit. Det går även bra att färga brynen efter ett brow lift. Behandla brynen på ett skonsamt sätt efter en brow lift då både huden och hårstråna kan vara extra känsliga.

Resultatet av Brow lift

Sista steget innebär applicering av en vårdande gel på brynen som ska verka i 24 timmar. Brynen får inte behandlas med värme, fukt eller vatten ett dygn efter proceduren. När man sover får man också vara försiktig så att brynen inte gnuggas mot kudden.

Vänta gärna längre än ett dygn ifall det behövs och är möjligt. Nästa steg är att njuta av volymfyllda och vackra bryn. Man ska efter behandlingen kunna forma och styla brynen som man önskar. De är mer medgörliga och fylliga än innan. Ett hett tips är att borsta dem uppåt varje dag för att hålla formen snygg. Resultatet håller mellan 6 - 8 veckor beroende på behandlingskit.

Här kan du köpa kit för brow eller lash lift.

Relaterade artiklar