Veckorevyn rekommenderar Lash Lift

Veckorevyn rekommenderar Lash Lift

Inte testat lash lift än? Här är allt du behöver veta om franstrenden!

Ett lash lift innebär att man lyfter och färgar fransarna så att hela fransen syns och ser fylligare ut. När fransarna böjs uppåt ser ögonen mer öppna ut och ger ett piggare intryck. 

Vad är bäst – lash lift eller ögonfransförlängning?

Vid ett lash lift, till skillnad från ögonfransförlängning, används bara de egna fransarna. Då slipper du riskera att fransarna faller av och blir ojämna. Men resultatet blir inte heller lika uppenbart med lash lift, så är du ute efter en riktig wow-effekt så är kanske ögonfransförlängning alternativet du ska välja!

Vad är lash lift?
Bild: Lash lift Stockholm

Hur länge håller lash lift?

Ett lash lift håller sex till åtta veckor. Du bör inte använda smink de första 24 timmarna, men sedan går det bra med icke-vattenfast mascara. Att använda mascara ofta kan dock göra så att fransarna tappar volym tidigare.

Hur går ett lash lift till?

Först bestäms vilken form som passar dina fransar. Har du kortare fransar behöver du exempelvis mer raka fransar som pekar uppåt medan längre fransar behöver mer kurva. Sedan placeras fransarna på en silikonplatta som innehåller ett serum och produkter som bidrar till att skapa formen och färgen på fransarna. Efter en timme på silikonplattan är fransarna klara! 

Vem kan göra Lash Lift? 

För dig med känslig hud: Det är sällan som lyftet ger någon reaktion på huden, men dubbelkolla alltid med salongen du går till. Det brukar inte vara någon fara för personer med känslig hud

För dig som är vegan: Oftast är behandlingen helt vegansk men fråga innan för att vara säker. 

För dig med sköra fransar: Kvaliteten på fransarna kan spela roll. Har du sköra fransar bör du boosta fransarna med serum innan behandling. 

Vad kostar ett lash lift och var kan man göra det? 

Priset för ett lash lift kan variera mycket på marknaden. Det finns personer som gör behandlingar hemma, sedan finns det salonger som satsat fullt ut på lash lift. En behandling brukar kosta mellan 600 till 1400 kronor, beroende på stad och behandlingsställe. Oavsett var du väljer att göra ditt lash lift – se till att behandlarna har utbildning, läs recensioner på internet innan du bokar tid och undersök om företaget verkar seriöst. Här är några ställen med bra recensioner i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad är bäst – lash lift eller ögonfransförlängning?
Bild: Lash lift Stockholm

Göra lash lift hemma

Det finns en del produkter på marknaden som möjliggör för dig att göra lashlift hemma, till exempel det här kitet från Iconsign. Men kom ihåg att vara försiktig och kontrollera produkterna du beställer noga.

Om du vill boosta frans-looken lite utan att göra det allt för krångligt finns det andra sätt! Varför inte satsa på riktigt bra lösfransar eller ett serum som får fransarna att växa?

TEXT: Moa Malmqvist och Hedvig Spångmark.

Relaterade artiklar