Så får du riktigt snygga ögonbryn med Brow Lift

Så får du riktigt snygga ögonbryn med Brow Lift

Att göra brow lift är nog en av de största trenderna just nu! Men alla har vi inte pengarna att gå till salong och få det gjort, då kan det vara smidigt att beställa hem ett kit som du kan använda flera gånger om. Men då uppstår ju ett dilemma om du inte vet hur ett Brow Lift kit används. Oroa dig inte! Vi är här för att hjälpa till.


Vad är Brow Lift:

Brow Lift är en semi- permanent som man gör på brynen, antingen för att lyfta eller bara för att hålla alla hårstråna på plats. Eftersom Brow Lift är en så kallad “semi-permanent” håller den endast i 4-6 veckor, sedan kan man behöva genomföra behandlingen igen. När ett Brow Lift genomförs tillsätts även olika mineraler och vitaminer som stärker brynen och hårstråets kvalitet. 

Du kan beställa ditt brow lift kit här.

 

Vad ska man tänka på innan ett Brow Lift:

Brow Lift ska aldrig genomföras på skadad hy: eksem, sår eller andra skador som kan förvärras. Tänk också på att ha tvättat huden runt brynen så att smink eller andra produkter fastnar under permanenten. Det är också värt att tänka på att du bör avstå från brun-utan-sol produkter en vecka inna du gör ditt brow Lift, detta mer för att inte smörja ut produkten, eller förstöra ditt Brow Lift.


Hur gör man Brow Lift?

  • Först och främst bör huden kring brynen vara ren och torr, detta görs med flaskan som heter cleanser
  • Applicera sedan limmet false lashes glue på ögonbrynen med mascaraborsten innan du borstar upp brynen till den form som önskas. Du kan doppa borsten i limflaskan, detta gör det lättare att applicera limmet på brynen. 
  • Nästa steg blir att applicera flaskan som heter perm, detta är alltså permanentvätskan som ska hålla brynen på plats. Du kan använda clean tools som kommer med i kitet för att fixa till alla hårstrån som sitter fel eller råkat röra på sig under appliceringen. 
  • Täck sedan ögonbrynen med plastfolie, se då till att ingenting rör på sig, och låt permanentvätskan verka i 10-12 minuter. 
  • När de 10-12 minuterna är uppe tar du bort permanentvätskan med hjälp av clean tools. Observera att brynen kan få en lätt röd tint efteråt, men det försvinner ganska fort. 
  • Applicera sedan flaskan med fixation med hjälp av tops. Se till att brynen fortfarande är uppborstade och täck sedan brynen med plastfolie. Låt sitta i 10-12 minuter. 
  • Efteråt kan du torka av brynen med cleanser innan du applicerar nutrition. Nutrition är en vårdande olja som kommer återfukta huden och hårstråna. 

Vad ska man tänka på efter ett Brow Lift:

För bästa resultat som håller längst är det bra att undvika att få vatten på brynen de första 48 timmarna. Ha gott med tid när du genomför ett Brow Lift, behandlingen tar cirka 30 minuter för båda brynen. Låt det gå minst 4 veckor innan du gör behandlingen igen, så att det förra Brow Liftet hinner försvinna helt. Tänk på att hålla alla produkter borta från ögon, och om produkter skulle hamna i ögonen är det viktigt att skölja med vatten.

Du kan beställa ditt brow lift kit här.

Relaterade artiklar